[tjedniQ]
Povrataq u mraq ...,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[tjedniQ]
Povrataq u mraq ...

Kaqo se čovjeq brzo odmori, taqo se još brže umori. Koliqo ima da sam tu? Dva tjedna? A već mrtav ... Odradimo ovaj izvješćaj pomalo bezvoljno, jer mi je taqav dan.

» liQ i nedjelo «

Blagog pojma nemam što se radilo prošli tjedan! Dio papirologije za Q i izdavaštvo, to da, par dan prevođenja Metabaruna i leqtoriranja Nathana Nevera, čitanje priča za bestseler ... I još me čeqa, maločas sam zbrajao, oqo 500 stranica prijevoda i neqih 1500 stranica hitnih leqtura, ne računajući 500 stranica leqtura koje mogu biti gotove i preqsutra ... Jesam li se razvukao natanqo? Jesam, bogibome. Hoće li nešto od toga morati otpasti? Hoće, bogibogme. Što? O tome ću razmišljati kad ovo završim.

E da, nacrtao sam i onu Borovnicu koju sam najavio prošloga puta. Farbao ju je Bob umjesto standardnog Tice (koji je landrao bratsqim nam republiqama) pa rezultat možete pogledati na Bobovu blogu ... Nacrtane su i dvije stranice "Sergeja" za MMM #3 te je time to na pola puta. Možda sad ubrzam. Možda ne. U svaqom slučaju, zanimljivo mi je bilo kaQo na svaqoj stranici uvijek bude neqi moment zbog qojeg poželim odustati od cijeloga ovog ćoravog posla, ali i neki detalj zbog qojeg ipaq poštedim i stranicu i sebe. I tako to.

Možda je dio vremena otišao na gledanje serija i filmova? Mmmožda, ali to je obično bilo naqon što sam već qrepao od posla. Tako sam završio gledanje pete sezone "Buffy" (odlično), i načeo šestu (lejmersqo usqrsnuće, isqupljenje trećom epizodom, mjuziql briljantan). Taqođer sam, u qomadićima, gledao i neqe starije filmove Michaela Cainea, za qoje sve imam osjećaj kaqo sam ih već gledao qao qlinac, na teveliziji. Ukratko, u zadnja dva tjedna sam uspio odgledati "The Italian Job" (sve u svemu zabavno, taman qad pomisliš da je glup, shvate to i oni pa prećeraju), "Ipcress File" (većina filma odlična mraqača, psihodelija pomalo zastarjela), "Funeral in Berlin" (zabavno, zastarjelo, kraj mi nije bio toliko zanimljiv qao prvi sat) i, od novijih, "Children of Men" (dobro snimljena bezvezarija; odlična premisa s qojom nije učinjeno puno osim bespotrebnog bježanja - ili ja nisam shvatio zašto se dijete mora roditi baš tamo negdje? - plus mi je bilo ljigavo kako se Zapad samosažaljeva premještajući prizore s bojišta u svoja dvorišta). "Alfie" sam odgledao jedno pola sata, nastavak slijedi ... A od onih audio-dokumentaraca - slušam predavanje o fantasyu i dobro je koliqo i ono prethodno o SF-u. To, pak, ne ide u trošak vremena jer se audio sluša dok crtam ili tuširam stranice. To je tajm-menedžmnt!

» linQovlje « Dvije stvari treba napomenuti ovdje: da su se Strip vesti pretvorile u svaqodnevni blog (bezočno i uspješno plagirajući prvi i jedini uspješni dnevni strip-blog s ovih prostora, ovaj koga čitate (nekoć bilo, sad se spominjalo rolleyes)), te da je Stripopeka postavila galeriju bošnjačkih autora, što je hvalevrijedna inicijativa. A ima tamo i tjedni strip Filipa Andronika kojeg ste mogli čitati gdje? Gdje? U Q-u, naravno ... Endem nema svoju stranicu, ali su mu povodom izlaska trijestrećeg broja posvećeni topici tu i tamo pa pogledajte, recimo, ovaj.

Blogovlje je moje ovih dana bolje: Blogov Kolac i dalje melje priče pristigle na Bestselerov natječaj, Qolumbo gura dalje, MCN je osvježen jedno četiri puta u zadnjih tjedan dana, ali je Blogoreja po svemu sudeći u hibernaciji. Razvukao sam se pretanko, štono rekoh, a priče s lagera su predugačke za čitanje na webu. Morat ću smisliti što ću s Blogorejom, ali ne danas, ne sutra, ne ...

Imate linq? Al' nemate sinq!

» leQtira « Čitalo se, svašta, nešto ćete vidjeti i kod Zlatqa na Svestima, ali ovdje ovo:



Posudio mi Tonči. Neke su mi stranice djelovale poznato, a onda sam dokontao kako je ovo zbirka intervjua iz časopisa "Comic Art" (novi američki, ne onaj stari talijansqi). U svaqom slučaju, izbor intervjuiranih je odličan (Crumb, spiegelman, Clowes, Seth, Brunetti, Burns, Panter, J. Hernandez i Ware), a još bolja je fora da nam ne daju samo njihove radove (i u nastajanju i manje viđene), već i radove qoji su njih napalili, razne šitajzlere iz prošlosti. Frano bi rekao: "inspiracija životinjska". Ja bih se zdeprimirao pa ostanim na Franinim riječima. cool

» marQeting « Sve je isto k'o i raniiiiiije: Kako čitati strip je ovdje (qupite!), Ad astra tu (qupite!), qupite Q, qupite "Entropolu"! Auqcije drugi put, treći put, sedmi put, prodano nije, bude usqoro opet!

Do idućeg petqa (više-manje)!

(mcn)





Post je objavljen 17.03.2007. u 15:21 sati.