Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Europa za Krista

Europa za Krista ili Europe4Christ je udruga nastala 2005. godine s ciljem promicanja europskih kršćanskih vrijednosti, ohrabrivanja i povezivanja kršćana u Europi. Sjedište je u Beču. Prvo su bili uključeni vjernici, koji govore njemački jezik, kasnije se proširilo i među vjernike koji govore engleski, francuski, talijanski i nizozemski jezik. A u posljednje vrijeme, uključeni su i vjernici sa španjolskog, mađarskog, slovačkog, slovenskog i hrvatskog govornog područja.U Hrvatskoj je počela promocija krajem prošle godine.

Europa za Krista ima nekoliko područja djelovanja:

1. korak je zajednička molitva u podne. Svatko tko želi izmoli jedan Oče naš u podne za kršćansku Europu. Na taj način, kršćani širom Europe povezani su u molitvi u isto vrijeme.

2. korak je promocija znaka koji se zove euro riba (euro ihtis).

Image and video hosting by TinyPic

3. korak je mjesečni bilten. Tko želi, može se prijaviti i ostaviti svoj e-mail. Jednom mjesečno, na mail stići će mu bilten s određenom temom vezanom uz kršćanstvo. Bilten svaki put piše neki drugi intelektualac kršćanin iz Europe na jednostavan i razumljiv način.

Akciju podržavaju biskupi iz Europe, svoju podršku je dao i zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić. Akciju podržavaju i europski kršćanski političari, gospodarstvenici, znanstvenici i dr.

Meni je ovaj znak – euro riba baš simpatičan. Riba je simbol Isusa Krista još iz prvog stoljeća, a žute zvijezdice na plavoj podlozi, simbol su Europe. Tko želi, može ovu euro ribu staviti na svoj blog uz linkove. Uskoro se trebaju pojaviti takve naljepnice za nalijepiti na auto ili gdje se želi. U Hrvatskoj se još ne mogu nabaviti, jedino ako se naruče iz Austrije, komad je 10 centi, (0,10 eura).

web stranica Europa za Krista na engleskom jeziku na dnu stranice piše SIGN UP! gdje se može prijaviti za besplatni mjesečni bilten koji će stizati na vaš e-mail; ako želite hrvatski jezik, posve desno nađite hrvatsku zastavu i kliknite na hrvatski.

Post je objavljen 16.03.2007. u 21:14 sati.