Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Naši u svijetu


Lijepo je povremeno pročitati u novinama kako su naši kickboksači uspješni i zbog toga i traženi u svijetu. Evo dvije priče:

Prva govori o Ivici Perkoviću, kickboksaču koji je 2001. godine bio 3 na svijetu u thai kickboxingu u apsolutnoj kategoriji. Taj Šibenčanin imao je raznih planova, ali u to vrijeme se je odlučio sparirati Mirku Filipoviću koji se je onda skoro popeo na K1 vrh.

Nakon toga Ivica Perković šetao je između kickboxinga i boksa da bi se zadnjih godina pretežito bavio boksom, bio u Njemačkoj u raznim kampovima, radio s raznim trenerima i promotorima, da bi sada, kako piše u članku, ta "Šibenska stina" bio sparing partner Vitaliju Kličku - aktualnom svjetskom boksačkom prvaku u IBF i WBO federacijama.

Ivica će sa svojim znanjima vrlo brzo nazad, vjerojatno će se posvetiti trenerskom radu, a znanja i iskustva ima. I u boksu i u kickboxingu. A kada se takvo znanje vrati u savez svi imaju koristi od toga.




Sasvim drugačija priča je s mladim, 19 godišnjim Marinom Došenom iz Klane - član istoimenog kickboxing kluba iz tog malog mjesta u okolici Rijeke. Marin je nedavno dobio poziv iz ugledne promocijske kuće "Simon Rutz Promotions" za sudjelovanje u kampu"Alkmaar Mike Gyma" u Amsterdamu gdje će trenirati s Melvinom Manhoefom i Bjornom Bregijem.

Siguran sam da je veliki potencijal kojeg je najprije prepoznao trener Dragan Majkić, prepoznat i od amsterdamskih promotora kao borac u kojeg se isplati ulagati. marin u kamp kreće 16. ožujka, trenirati će tri puta dnevno, a biti će naopravljen i plan nastupa koji uključuje i nastup na državnom seniorskom prvenstvu u low kicku koje će se 1. travnja 2007. održati u Viškovu.

Što god ispalo, siguran sam da će Marin proći dobru školu i da će to znanje pokazati i na domaćim ringovima. A to je onda korist za sve u kickboxing savezu.





Post je objavljen 13.03.2007. u 23:59 sati.