Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tyche

Marketing

Kako popraviti dan svima u tvrtki - saljete na mail ili faksom...

Inspirirana dobrim postom kolege blogera koji mozete naci TU, sjetila sam se da imam u arhivu jedan dobar dokument koji sam jednom poslala okolo i svima uljepsala dan - poslije toga su re:mailovi i pozivi pljustali - stjecajem okolnosti sam bila sjedila pri headquarters pa kad mail s tim naslovom dode s moje mail adrese svi se prvo lagano lecnu prije citanja... S mail liste sam naravno izostavila Olimp - nisam bila sigurna je li im dobar dan il ne, pa za svaki slucaj-bolje da o tom cuju od ulizica i procitaju ga iz njihovog mail boxa ( ako sam cudak, nisam glupa naughty ). Slicnu stvar mozete napraviti recimo cetvrtkom poslije dva kad svi mrze cijeli svijet i cini se da petak nikad nece doci... I kad dezurni dusebriznici i prozivaci svih nepravilnosti vrebaju potencijalni kukolj u zitu sa smanjenom pozornoscu... Takvi su uvijek brzi na prokazivanju nepocudnih i ulijetanju medu noge sefovima ( od naprijeda ), a sami vjecno kuju planove i povazdan sanjaju kako bi preko tudih leda, mozgova i iznutrica mogli postati Kalif umjesto Kalifa...

Image Hosted by ImageShack.us

Dakle, slijedi

PRAVILNIK O RADU

Članak 1

Rad treba biti odmor, bilo kakvo pretjerivanje je nedopustivo. Nastavno na prethodno, uvijek je moguće predvidjeti smanjenje predviđenih aktivnosti ukoliko se za to ukaže potreba. Ako djelatnik pretjeruje u poslu, dobit će otkaz.

Članak 2

Početak radnog vremena djelatnik sam određuje, ali ipak to ne smije biti rano, nikako prije 10 sati ujutro. Ukoliko češće dođe do povrede ove odredbe od strane djelatnika, poduzet će se nužne sankcije, počev sa privremenom u cjelosti plaćenom suspenzijom.

Članak 3

Minimalna satnica u ovisnosti o složenosti poslova i radnih zadataka iznosi 10 eura/h – srednji tečaj HNB na dan isplate. Uvijek su moguće korekcije kako bi se provelo usklađenje sa mogućim potrebama djelatnika koje će se promptno uvažavati.

Članak 4

Prije početka posla djelatnicima se daje okrepa za bolji rad: sendvič, hladno pivo ili vino. Strogo je zabranjeno obitavati na radnom mjestu bez propisane količine prethodno navedenih sredstava.

Članak 5

Na poslu je dopušteno zapjevati. Ako neki djelatnik zapjeva, ostali djelatnici prestaju s radom i pridružuju se pjevaču.

Članak 6

Ako neki djelatnik zaspe na poslu, ostali trebaju što tiše napustiti radno mjesto da mu ne bi smetali, a za to imaju predviđenu naknadu kao da su radili. Svakom djelatniku je u tu svrhu osigurana posebna dekica.

Članak 7

U odsutnosti šefa djelatnici imaju pravo organizirati si zabavu na trošak tvrtke. Sve što se pojede , popije i razbije takvom prigodom financira se iz posebnih pričuva koje se moraju redovito puniti, a što je regulirano posebnim pravilnikom.

Članak 8

Podnevna stanka traje od 11:30 – 14:30 sati.

Članak 9

Šetnja u privatne svrhe za vrijeme podnevne stanke nije dopuštena. Namještenik koji podnevnu stanku iskoristi u privatne svrhe treba nadoknaditi to vrijeme i produljiti odmor.

Članak 10

Ako su u tvrtki zaposlene žene, a nekoj od njih dođe muška posjeta, tada ih se nikako ne smije ometati, a tvrtka je dužna osigurati posebnu prostoriju u tu svrhu. Žena koja provede dio radnog vremena u toj prostoriji ima pravo na plaćenu naknadu.

Članak 11

Svaki djelatnik ima pravo na 8 tjedana ljetnog godišnjeg odmora , kao i 8 tjedana zimskog godišnjeg odmora. Ako djelatnik provodi godišnji odmor izvan mjesta prebivališta, tvrtka je dužna osigurati mu redovito spremanje i čišćenje stana.

Članak 12

Ako se djelatnik-ca ženi – udaje poduzeće treba osigurati miraz. Tvrtka mora osigurati proslavu u nekom od elitnijih restorana . Tvrtka tom prigodom ostaje nekoliko dana zatvorena , a djelatnici su na kolektivnom godišnjem odmoru.

Članak 13

Za zaposlene žene poslodavac mora osigurati kućnu pomoćnicu. Ne smije biti ružna i stara, kako bi u slobodno vrijeme mogla biti pri ruci gospodinu suprugu.

Članak 14

Svečani odlazak s posla je u 16:00 h. Djelatnici napuštaju radno mjesto praćeni taktovima glazbe za svečane prilike. Šef svakom djelatniku osobno zahvaljuje za radni učinak te se sa svakim rukuje.

Članak 15

Portir na odlasku svakom djelatniku pregledava torbe, te ako se ništa ne nađe, vrati ga da si nešto uzme, a starijim djelatnicima ukradene stvari se odvoze službenim automobilom do njihova doma.

Članak 16

Sanja li djelatnik preko noći o poslu, poslodavac mu je dužan platiti naknadu za noćni rad.


OVAJ PRAVILNIK STUPA NA SNAGU PO OVJERI POSLODAVCA, TO JEST KAD GA PROČITA I OVJERI SVOJIM POTPISOM.

*****************
(MADA VAM TO NE BI PREPORUČILI, JER JE VELIKA VJEROVATNOST DA GA POSLODAVAC NEĆE RAZUMJETI)
U tom slučaju, vidimo se na Zavodu za zapošljavanje...


Post je objavljen 16.03.2007. u 09:47 sati.