Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Jednom su Hrvati imali veslačku ekipu

Danas za promjenu slijedi vic kojeg mi je poslao Gagi, jedan od vjernih čitatelja. No kako bi ostali u duhu ovog bloga, vic vjerno opisuje hrvatsku stvarnost.

Japan i Hrvatska su se dogovorili da svake godine imaju veslačku trku. Svaka ekipa može imati osam muškaraca. Ekipe su jako ozbiljno i teško radile kako bi bile u vrhunskoj formi. Na dan utrke bili su podjednako pripremljeni.

Svejedno je Japan pobijedio za cijeli kilometar. Hrvati su bili u komi. Uprava je odlučila da sljedeće godine moraju pobijediti.

Zato su organizirali grupu istraživača da ispitaju što se dogodilo i daju preporuke za sljedeću godinu. Nakon pažljivog ispitivanja otkrili su da Japanci u ekipi imaju sedam veslača i jednog kapetana. Normalno Hrvatska ekipa ima sedam kapetana i samo jednog veslača.

Suočeni sa tako teškom situacijom, odlučili su pozvati tvrtku za savjetovanje kako bi izmijenili Hrvatsku veslačku ekipu. Nakon nekoliko mjeseci rada, savjetnici su došli do zaključka da u Hrvatskoj ekipi ima previše kapetana a premalo veslača. Predložili su rješenje problema: sastav Hrvatske ekipe mora biti promijenjen!!!

Tako će od sada u ekipi biti samo četiri kapetana, koji će imati dva šefa, direktora i jednog veslača. Osim toga predloženo je da se poboljša oprema veslača i da mu se daju veća prava.

Slijedeće godine Japanci su pobijedili sa dva kilometra razlike. Hrvati su odmah izbacili veslača zato što nije dobro veslao. Kapetanima, šefovima i direktoru dali su nagradu veliko zalaganje za ekipu i pobjedu koje su pokazali na pripremama.

Savjetnici su pripremili novu analizu koja je pokazala da je plan bio dobar, zalaganje je bilo odlično ali očito oprema nije odgovarala.

Sada Hrvati rade planove za izradu novog čamca.


Post je objavljen 16.03.2007. u 09:09 sati.