Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

LETOYA


Američka pjevačica, dvostruka dobitnica nagrade Grammy, postala svjetski poznata kao članica grupe Destiny's Child od trenutka formiranja grupe. Zadnji album koji je snimila s grupom bio je megapopularni The Writing's On The Wall, samo u Americi prodan u 8 milijuna primjeraka. U trenutku najveće popularnosti, ona i LaTavia Robertson tražile su dodatnog menadžera, smatrajući da nemaju dobar odnos s tadašnjim- ocem Beyonce Knowles, vodeće članice grupe. LeToya i Latavia nedugo zatim šokirano su ugledale spot za pjesmu Say My Name, te tek tada saznale da su zamijenjene dvjema novim članicama, koje se pojavljuju u spotu umjesto njih. Nakon toga su uslijedile tužbe, kasnije i one za sam tekst pjesme Survivor, za koju su sumnjale da se na njih odnosi.
Nakon neuspjelih pokušaja formiranja nove grupe, LeToya 2004. potpisuje ugovor s diskografskom kućom i odlučuje se za samostalnu karijeru. Njezin debitantski solo album objavljen je 25.07.2006., a kao producenti na albumu, osim LeToye, pojavljuju se Dave Young, Scott Storch, Jermaine Dupri, Bryan Michael Cox, Just Blaze, Gavin Luckett, Johnta Austin, Teddy Bishop, Jonathan "JR." Rotem, te Mike City.
Album je debitirao na prvom mjestu Billboardove ljestvice singlova, a prvi singl s albuma, pjesma Torn, ostvarila je #2 na r&b listi singlova, te #31 na ukupnoj hot 100 listi. Drugi singl, She Don't, nije postigao značajniji uspjeh. #17 r&b liste singlova, na glavnoj se listi nije pojavio.



Post je objavljen 15.03.2007. u 19:24 sati.