Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andromeda7prava

Marketing

Svetica i kurba ( dama i kurva)

Nitko se više ne sjeća onih Đibinih stihova: « ...i Svetica i Kurba...». A on tako lijepo tamo opisuje ženu koju voli. Samo sa te dvije riječi. I stvarno ne treba ništa više niti reći.

Ma, pustimo sada pjesmu. Tamo u onoj sobi se uzkovitlala prašina. Opet. A dobro je vidjeti da ljude dira nešto. Ali tako... Ajde, sve ću vam reći.

Danas ja dođem tamo i dosadno mi. Sve nešto svi raduckaju, ntko ništa ozbiljno ne pisucka. Sporo izlazi tekst sa ekrana, a meni dosadno.... Kad debeliqrac dobaci nesto u svom poznatom stilu o seksu ( on uvijek o seksu, a o cem drugo..., ništa drugo ne diže temperaturu kao ta tema). Svi baš nisu prihvatili. I onda on veli: - Sve su žene kurve. Na to se ja nadovežem: - Deba, potpuno si u pravu. E to očito nisam smjela reći. Kad, sa svih strana na mene! Andromeda! Mi smo mislile da ti držiš žensku stranu! Bla, bla! Tras, tras! Ako ti sebe omalovažavaš, ne trebaš i druge žene! Mi nismo takve! Jadajadajada....Otišle riječi u vjetar. Kad se malo smirilo ja pokušam objasniti šta sam htjela reći i velim da sam ja i dama i kurva. A nato opet salve na mene. Eh, a neka. Bar sad znaju kakava sam, ako do sada nisu skužili. Doduše, nekoliko ih je i bijesno napustilo sobu. A tome ja nisam kriva. Pa valjda čovjek može javno svoje mišljenje iznositi, a da mu odmah ne prilijepe križ.

No, pustimo se sobe i križeva. Zašto su sve žene kurve? Pa, jednostavno jer jesu. Koja to sama sebi ne prizna, ta nije ni žena. Da pojasnim, kako me i opet, ne bi krivo mnogi ( čitaj mnoge) protumačile. Krenuti ću od sebe. Evo javno priznajem.

Ja sam i dama i kurva. Iz usta lijepe žene muškarci sve prihvaćaju. Da, nedajbože, neka debela i ružna žena tako nešto izjavi, svi bi joj se smijali i bila bi glavni sprd bilo gdje ( ne samo tamo u onoj sobi). Što to sada znači? Znači da se mi sve trudimo izgledati što privlačnije muškarcma, a zar to ne čine i kurve? Znači da istrpimo mnoga sranja i poniženja, i opet, a zar to ne čine i kurve? Znači da podilazimo voljenome kako umijemo i znamo, samo da nam duže bude naš. Zar to isto ne čine kurve sa mušterijom, da dulje ostane njihova mušterija? Znači da smo spremne učiniti sve, ama baš sve za voljenoga. Zar to isto ne čine kurve za mušteriju? Znači da smo spremne na stvari za koje nismo ni znale da možemo, dok se nisu dogodile. Zar to isto nisu i kurve?
Od kurvi, tj. prostitutki se svašta pametnoga može naučiti, zar ne? Da li ih sada malo više cijenite? Ja osobno ih iznimno cijenim. Te žene znaju zašto to rade. Mnoge od nas «normalnih» niti nemamo pojma zašto masu stvari radimo tako kako ih radimo. A mislimo da smo najpametnije i najpoželjnije, i sve naj naj. Sami superlativi za gladni ego.
A zašto sam dama? Pa zato jer sam sve to što sam navela. Ali i dalje sam svoja. I znam što hoću i što želim. Znam se nositi sama sa sobom. To je valjda najteže od svega. I znam da jesam i svetica i kurba. Jer na kraju, i ja sam samo žena.


Post je objavljen 15.03.2007. u 17:30 sati.