Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tyche

Marketing

Preneseno - Glas Slavonije 14.ozujak 2007.

14.3.2007

DVIJE STOTINE PASA U NEMETINSKOM AZILU PONOVNO TREBA POMOĆ DOBRIH LJUDI
Više od svega, psima u azilu treba malo ljudske pažnje!

Bez obzira na najavu i raspisivanje natječaja za novi azil za napuštene pse nemetinsko utočište za pse bez vlasnika nastavlja se boriti za dobrobit ovih životinja. Dvjestotinjak pasa tijekom našega posjeta nestrpljivo je čekalo mesni obrok koji se kuhao u velikom kotlu, a uistinu toplo vrijeme većinu je njih izmamilo na sunčanu stranu azila. Problema je, uvjerili smo se i sami, u azilu mnogo, no ni jedan od njih ne može se nazvati nerješivim. Sitnice, koje ovim psima život znače, a trenutačno su problem može riješiti svaki građanin Osijeka s malo dobre volje i slobodnog vremena. Psima je, naime, uvijek potrebna suha hrana, posudice za vodu i hranu, vodilice te stare deke koje građani mogu i osobno donijeti u azil ili se javiti na broj telefona 283-445 kako bi dogovorili neki drugi način pomoći psima.
Ono što je u azilu vidljivo na prvi pogled i što ne treba skrivati jest činjenica da bi dvjestotinjak pasa trebalo živjeti u mnogo boljim uvjetima nego što je to sada slučaj. Neki od njih još uvijek nemaju ni svoju kućicu te nije neobično vidjeti dvije pseće glave koje znatiželjno vire iz jedne drvene kućice. Novca za više i bolje sada jednostavno nema. Za brigu o ovim psima društvo “Život” godišnje dobiva stotinu tisuća kuna iz proračuna Grada, dakle 1,36 kuna po psu dnevno što je, odmah je jasno, potpuno nedovoljno za bilo kakve pozitivne pomake u izgledu prostora azila. Sav se novac troši na hranu i veterinarske usluge, no bez donacija građana i povremeno tvrtki opstanak ovoga utočišta za životinje koje su ne svojom krivnjom ostale bez vlasnika bio bi, u najmanju ruku, upitan. Ipak, ono što psima možda treba i više nego nove kućice ili zdjelice svakako je ljudska briga i pažnja, netko tko će ih potapšati po glavi, poigrati se s njima ili izvesti u šetnju do Drave koja je od azila udaljena pola sata laganog hoda. A s psima se mogu družiti svi koji to požele, bez obzira na to odluče li ih prošetati ili zaposlenicima pomoći pri uređenju i čišćenju azila. Dovoljno je samo posjetiti ih u Nemetinu od ponedjeljka do subote od 9 do 16 sati, javiti se na broj telefona 283-446 ili zatražiti informacije preko e-maila zivotŽzivot.hr ili na internet stranici www.zivot.hr.

Autor: E. SOUDIL

Clanak u cijelosti prenesen iz Glasa Slavonije odavde.

Mogu samo nadodati da nisam sigurna sto misliti o ovom novom azilu koji je u planu - je li to tocno ili ne, ali je bilo rijeci o tome da ce oni zivotinje nakon 60 dana drzanja eutanazirati, a sva lova koju Grad sad daje Nemetinskom azilu ici bas njima...

Ostajte mi u dobru




Post je objavljen 15.03.2007. u 06:09 sati.