Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/piccola

Marketing

GALIJA

evo upravo slušam pjesmu koja mi je toliko prirasla srcu da mislim da bih mogal jedan post posvetiti njoj. Naime riječ je o pjesmi "Da li si spavala", ne toliko slavne srpske grupe Galija. Ne znam šta bih mogla pisati o toj grupi, pošto ništa o njoj ni ne znam, osim da su iz Niša, i da pjevaju predivne pjesme. Napisat ću jedino kako sam došla do te grupe i te pjesme.
Zahvaljujući mojoj maloj nećakiji Matei koja ima čak 2 godine... Pošto ona živi jako daleko od mene, zadnji put kad je bila ovdje skupa smo svašta radile, pa tko smo i slušale muziku koju ona obožava. Nakon par odslušanih pjesama mala Matea počela je vikati "Galija, glaija" kako ja nisam imala pojma o čemu ona priča, pitala sam njenu mamu. Mateina mama mi je objasnila kako ona voli jednu Galijinu pjesmu, te da je stalno sluša kod kuće, ali nažalost ona nema tu pjesmu ovdje.
A kako je mala Matea malćice i razmažena ona je tvrdoglavo htjela slušati, omiljenu joj Galiju. Tako je njena najdraža teta bila primorana naći tu famoznu pjesmu, i našla je. Bila je to pjesma koja me upravo potakla na ovaj post, i koja mi je tolko prirasla srcu...


" DA LI SI SPAVALA"
Da li si spavala, da li si sanjala kako se ruši Avala
Da li te nervira kad ti iz svemira pošaljem leptira.
Da li si sanjala kako je nestala voda iz plavog Dunava
Da li si patila kada si shvatila da si me izgubila.
Naći ćeš cvet što po meni miriše, naći ćeš cvet koji nestaje
Naći ćeš cvet što po meni miriše bit će to cvet koji umire.
Da li si sanjala kako sa istoka putuje tajna poruka
Kada me ne bude, neka te probude talasi požude.
Naći ćeš cvet što po meni miriše naći ćeš cvet koji nestaje
Naći ćeš cvet što po meni miriše
Bit će to cvet koji umire.



GALIJA


MATEA I JA




Post je objavljen 14.03.2007. u 22:12 sati.