Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

JOHNTA AUSTIN


Njegovo ime postalo je poznato u svjetskim razmjerima još prije 2 godine, kad je američkim top listama vladao hit Mariah Carey - We Belong Together. Pjesmu je, između ostalih, s Carey napisao i Austin, te su za istu dobili i nagradu Grammy za najbolju r&b pjesmu, poznatu i kao Songwriter's Award. Istu nagradu dobio je i ove godine, za hit Mary J. Blige - Be Without You. Na albumu Mariah Carey The Emancipation Of Mimi sudjelovao je na pisanju još 3 pjesme, a album je dobio nagradu Grammy u kategoriji Best Contemporary r&b Album. Prošle godine radio je i na 8 pjesama za Janet Jackson, za njezin album 20 Y.O., također nominiranom za nagradu Grammy.
Sredinom 90-ih potpisao je ugovor s izdavačkom kućom, no ugovor je propao. 2005. odlučuje se vratiti pjevanju, inspiriran postignutim uspjehom izvođaća za koje piše.
Ocean Drive album je koji je najavljen za veljaču ove godine, međutim objavljivanje albuma je odgođeno, a novi datum se ne zna. Tracklisting je poznat, a na albumu su uz Austina radili i Bryan Michael Cox, Jermaine Dupri, Jazze Pha, Scott Storch, Cee-Lo, te Teddy Bishop.
Za prvi singl najavljena je pjesma Turn It Up, međutim kako je ta pjesma procurila na internet još prije godinu dana i pojavljivala se kroz prošlu godinu na raznim playlistama, možda se dogode neke promjene oko prvog singla. O tome, kao i o datumu objavljivanja albuma, bit ćete obaviješteni na vrijeme. Do tada slušajte We Belong Together (Mariah Carey), Call On Me (Janet feat. Nelly) ili With U (Janet), po mom mišljenju neke od najboljih pjesama u zadnjih dvije godine, a na kojima je radio Austin.



Post je objavljen 14.03.2007. u 16:01 sati.