Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/1971

Marketing

Komercijalizacija blogova na www.blog.hr

Komentar koji sam ostavio na naslovnici, vezano uz post TockaSna:

Nigdje niste napisali kako TočkaSna ima shemu plaćanja za oglašavanje na pojedinačnim blogovima. Dakle, možemo reći da se ovaj alat sve više počinje koristiti za zaradu. Predlažem redefiniranje politike bloga.hr u odnosu na komercijalizaciju, ili barem mogućnost zakupa komercijalnih domena s potpunom slobodom oglašavanja uvrštenih na liste bloga.hr (na način na koji to mojblog.hr radi već duže vrijeme). Ovako se događa da nitko ne zna što se smije a što ne, komercijalni sadržaji se na mala vrata pojavljuju na blogovima uz vječni strah od administratorske reakcije brisanja istih.


Ne mislim objavljivati sponzorirane sadržaje u postovima, ali ne bih imao ništa protiv da blog.hr zvanično odobri pojavu barem određenih sadržaja na pojedinačnim blogovima (npr. bannera ili google oglasa).
Ne bih nikad ovaj blog zatrpao reklamama, to bi se vjerojatno negativno odrazilo na čitanost ("ovaj piše samo da bi zarađivao"), ali dva-tri google oglasa ili mala stup-bannera bih stavio bez frke. Između ostalog, možda bih nenametljivo reklamirao vlastiti posao. Ovako postoji vječiti strah od loše volje administratora koji se može naljutiti baš na mene, između svih onih koji takve sadržaje polako "ispod žita" uvrštavaju na svoje blogove. Najveći problem je ono što smo svi prihvatili na početku, a to je da blog.hr može BEZ UPOZORENJA obrisati bilo koji blog.

Drugo rješenje je zakup komercijalne domene preko blog.hr alata uz potpunu slobodu upravljanja istom. Znam, može se to napraviti negdje dalje, ali posjećenost bloga.hr i važnost dostupnosti njegovih lista je neosporiva vrijednost.
Istina je da su upravo blogeri vrijednost od koje živi blog.hr (uz sretnu okolnost da blog.hr ima najjednostavnije i samim tim najatraktivnije ime od svih HR blog servisa), pa ako vi živite od mene, ne bih ni ja imao ništa protiv da svojim pisanjem zaradim neki džeparac. Zakonske peripetije neka ostanu na mojoj čistoj duši poreznog obveznika. smokin


APDEJT:Zanimljivo... U međuvremenu su nestali komentari na spomenuti post na naslovnici.



Post je objavljen 14.03.2007. u 16:08 sati.