Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/irida

Marketing

KUPANJE U KAPUTU (moja knjiga u nastavcima)

14.03.2007.g.

Dragi moji, u nedostatku vremena u narednim danima ću objavljivati još jedan svoj rukopis, u nastavcima. Vejrujem da će mnogima od vas tekst na momente biti provokativan, ali mi provokacija nije bila namjera…..Knjiga nosi naslov: KUPANJE U KAPUTU i napisana je kao arhetipska analiza vremena u kojem živimo…




KUPANJE U KAPUTU

IRIDA

Sex sa kondomom je kao kupanje u kaputu............!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

LEPTIROV POVRATAK

ISKUŠAO JE LEPRŠAVU SLOBODU
SAD DOLAZI DA UMRE
VEĆ NIČEMU DALEK
NIČEMU SKLON

Ante Stamać


PREDGOVOR

AIDS je općeljudska opasnost i jedan od najvećih izazova našeg vremena.
Uzrokuje ga HIV (human immunodficiency virus). Virus se širi i prenosi putem krvi , sjemenske tekućine, vaginalnog fluida, majčinog mlijeka, a tu su i druge tjelesne tekućine s kojima u dodir dolaze zdravstveni radnici u procesu zbrinjavanja oboljelih kao što su plodna voda koja okružuje nerođeno dijete, tekućina koja okružuje mozak i leđnu moždinu, tekućina koja okružuje zglobove. Hiv se najčešće prenosi seksualnim kontaktom, može se prenijeti kroz transfuziju zaraženom krvlju, zaraženim iglama i drugim medicinskim priborom (stomatologija, kirurgija). Zaražena trudnica ga može prenijeti svome djetetu tijekom trudnoće, poroda i dojenja. HIV uništava krvne stanice CD4+T, ključne za normalno funkcioniranje ljudskog imunološkog sustava. Smrt je zasada neizbježan ishod kod svih oboljelih, a obično nastupa od sekundarnih bolesti s kojima oslabljeni imunološki sustav ne može izaći na kraj. Sekundarne posljedice uvjek idu udružene (više njih zajedno), zbog čega je AIDS jako teško liječiti i razorni stadij vrlo brzo nastupi u oslabljenom organizmu. Ovo je sažetak onoga što svi trebamo znati o toj pošasti. Zdravstvena zajednica se brine da svi budemo informirani i educirani, a izbor je naš.

Dakle, o AIDS-u su stručnjaci za zdravlje obznanili svijetu sve poznate činjenice, a svjetska zdravstvena organizacija je izdala i vrlo jasna pravila i upute o ponašanju, posebno za rizične skupine i pojedince rizičnog ponašanja. Infektolozi su došli do saznanja kako dolazi do infekcije i izmjerili su parametre širenja, a epidemiolozi se za glavu hvataju jer je takvu epidemiju skoro nemoguće staviti pod kontrolu. Zašto? Zato jer bi cijelu civilizaciju trebalo staviti u karantenu. Nemoguće je kontrolirati tuđe ponašanje, a još ga je teže ispravljati. Kako sačuvati čovjeka našeg vremena od njega samog? AIDS je direktna posljedica oholog i pohlepnog svjetonazora koji se očituje u devizi: Smijem činiti sve što hoću, samo ne smijem dopustiti da me otkriju. Dokle god o AIDS-u bude vodila računa samo medicina i dokle god se budu sanirali samo simptomi (posljedice), epidemija će se samo još više širiti, a među oboljelima će biti više umrlih nego izliječenih. Dakle, u ovoj knjizi neće biti medicinskih stajališta, jer je medicina u okršaju sa AIDS-om, samo vatrogasac koji gasi požar u ljudskom požudnom srcu. Iako se ja prije svega bavim duhovnim radom, u ovoj knjizi neće biti ni moraliziranja, jer ono ničemu ne služi.Problem je globalan, pa ga globalno i sa svih strana treba i osvijetliti; psihološki, sociološki, povjesno-kulturološki i prije svega duhovno, jer je AIDS direktna posljedica otuđenja čovjeka od svog duhovnog bića. To je svojevrsni rascjep u svijesti modernog čovjeka koji vodi ili u ludilo ili u svu silu drugih bolesti, a AIDS je zauzeo čelnu poziciju samo zato jer se širi direktnim ljudskim ponašanjem. Kad kršimo ljudske zakone sustižu nas ljudske kazne,iako pojedinci uvjek prividno izmiču tim kaznama, ali kad kršimo prirodne zakone kazne su dalekosežne i neizbježne.

U ovoj knjizi ću govoriti o prirodnim ili duhovnim zakonitostima koje se ne daju prilagođavati ni trenutnim potrebama ni povlaštenim pojedincima, nego su jednaki za sva razumna bića. Duhovni zakoni se ne mijenjaju ni s modama ni sa stilovima, na njih ne utječu ni tehnološke revolucije ni kulturološki skokovi, ni nove religije i uvjerenja, ništa. Oni su univerzalni i vječni.Nisu svojina jedne religije nego su temelj svih duhovnih pokreta i zajednica. Nijedan Velikan u povjesnom hodu naše vrste nije porekao te zakone. Svaki od njih, bio to Krist, Buda, Muhamed, Sai Baba ili velikani iz drugih kultura dođoše utvrditi i potvrditi te zakone, a zašto, unatoč svim tim ukazanjima i ukazivanjima, ljudska vrsta glavinja slijepa i gluha kroz svoje postojanje pokušat ću osvijetliti u ovoj knjizi. Tiho se molim da me Božja ruka vodi dok je budem pisala, a božansko nadahnuće neka ispuni ove stranice.

Pošto Hiv ne poznaje granice, on ne zaobilazi ni jednu etničku , kulturnu ili socijalnu skupinu. Pogađa podjednako sve bez obzira na spol, dob, obrazovno i imovinsko stanje. Ako ga arogantno budete ignorirali, budite sigurni da on neće ignorirati vas. Naći će načina da vam se uvuče u krvotok i vampirski isisa život iz vas.

Ako HIV nije izbirljiv i ne zanima ga čija krv će mu podariti život, samo da je svježa, ni mi ne smijemo upirati prstom u ikoga da bi ga žigosali i izopćili, jer to ionako ne rješava problem koji je s pojavom AIDS-a nametnuo kao najprioritetnija zadaća civilizacije i njenih najsposobnijih umova.

Dakle, ova knjiga nije anatema na nijednog pojedinca i ni na jednu skupinu. Knjiga nije prst uperen u ikoga kao osobu. Ova knjiga treba biti svjetiljka u mraku neznanja.
IRIDA





Post je objavljen 13.03.2007. u 18:23 sati.