Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

SUFJAN STEVENS


Sufjan Stevens - Come On! Feel The Illinoise!.mp3
Izrazito cijenjen od strane kritičara, američki pjevač/tekstopisac i glazbenik koji svira nekoliko instrumenata (bendžo, klavir, gitara, bubnjevi, oboa, engleski rog...), poznat je po svojim specifičnim tekstovima, bogatim aranžmanima, kompleksnim melodijama klasičnog prizvuka i simfonijskog efekta, te planu o snimanju albuma za svaku američku državu, od kojih su već objavljena dva albuma.
Smatra se jednim od onih koji su oživjeli folk u indie popu, no njegov utjecaj ide šire od toga. Uspoređivan je i s elektroničkom glazbom i minimalizmom Stevea Reicha.
Diskografija mu uključuje folk-rock album A Sun Came (2000.), re-izdan 2004.; elektronski Enjoy Your Rabit (2001.), bazirajući se na znakovima kineskog zodijaka; Michigan (2003.), konceptualni album, prvi u nizu "The 50 States" projekta; "mekaniji" Seven Swans (2004.), koji se oslanja uglavnom na Sufjanov melodiozan glas i bendžo; Illinoise (2005.), drugi po redu iz projekta "The 50 States", inspiriran mjestima i ljudima istoimene države, album koji je doživio najveći uspjeh; The Avalanche (2006.), koji se sastoji od materijala snimanog za Illinoise, jer je Illinoise zapravo trebao biti dvostruki album, sastavljen od oko 50 pjesama; Songs For Christmas.
Treba naravno reći nešto i o hvalospjevima za album Illinoise. U godini kad je objavljen, između ostalih, Pitchfork, urednici Amazon.com, Chris Willman iz Entertainment Weekly i Richard Cromelin iz The Los Angeles Times proglasili su Illinoise albumom godine, a ovo su još neke neke od ocjena albuma nakon objavljivanja:
Slant 5/5
Spin -5
Alternative Press 5
PopMatters 9/10
Dakle, ako netko nije čuo za Sufjana, krajnje je vrijeme. Ispod slike je link za Come On! Feel The Illinoise!, po mom mišljenju jedan od najboljih trenutaka na albumu.
Njegovu glazbu možete čuti i u filmu Little Miss Sunshine, filmu nominiranom za Oscara u nekoliko kategorija.



Post je objavljen 13.03.2007. u 15:32 sati.