Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

MATT WERTZ


Matt Wertz - Naturally.mp3
Dvadesetsedmogodišnji pjevač, tekstopisac, gitarist.
2001. objavljuje debitantski album Someday, kojeg je producirao uz Eda Casha, isto kao i slijedeća dva, te EP između drugog i trećeg albuma, na kojem mu je pomogao i Dave Barnes.
2003. objavljuje album Twentythree Places, a 27.02. ove godine treći po redu studijski album Everything In Between. Istina, album se negdje mogao nabaviti još prije nekoliko mjeseci, međutim od spomenutog datuma distribuiran je po cijeloj Americi. Treba još svakako spomenuti da je, kao i Jon McLaughlin (koji, istina, još nije objavio svoj album), izrazito cijenjeni "underground" singer/songwriter koji kombinira akustični soul, pop i rock.
Kao svoje glazbene uzore i utjecaje Matt ističe između ostalih Jamesa Taylora, Stevieja Wondera, Davea Matthewsa, Hall & Oates, Fleetwood Mac, Johna Mayera, te U2.
.........
(Već nekoliko dana ne pišem o nekim megapopularnim pjevačima, nadam se da netko nije odustao od čitanja bloga, hehe... Razlog je jednostavan.
Naravno da ću se uvijek osvrnuti na nove popularne singlove, albume, recenzirati ih. Međutim činjenica je da se nekim jako talentiranim izvođačima zbog hiperprodukcije teško probiti u svojim zemljama, a pogotovo kod nas gdje se sve selektira i gdje se pjesme na top listama Otvorenog radija (i sličnih mu), ne pojavljuju dok se ne pojave na američkoj ili britanskoj listi singlova, a čak ni tada ukoliko ne ostvare pozicije u topu 20. Zato sam zapravo i počeo stavljati pjesme na blog, od onog posta "njihovo vrijeme tek dolazi" čak redovito, da dobijete neku predodžbu o svemu tome i kako neki izvođači odlično zvuče. Bolje od većine onog što se može čuti na radio stanicama i top listama.)



Post je objavljen 13.03.2007. u 14:13 sati.