Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moonsafari

Marketing

.:Leptiric Lou i stranci:.



uz citanje posta preporuca se:
sifra: 278064
vino: FAUST
sorta: više sorti
kvaliteta: ST
slador: suho
alkohol: 12,2
godiste: 2004
litara: 1,00

Image Hosted by ImageShack.us

srijeda..
kisa citav dan propaduje kao da nije sigurna u svoju odluku. drustvo je u nezanimljivoj fazi razilazenja. ja sam prisiljena ostati vani zbog visih ciljeva. naime, dragi otac stize u zagreb oko 4 iza ponoci... stupam u kontakt sa svojom Mađaricom nakon dugo vremena sto je cudno buduci da su nam medjusobne kave i izlasci postali ucestali. mozda cak mjesec dana proslo je od zadnjeg susreta. odlazim do dragog Gabija gdje se okupilo zgodno drustvance. Gabi, moja Mađarica, Dervencanin (nevjerojatna slucajnost), njegov "rodjo" i jos jedan. piju. i tako dalje. vrlo ugodno cavrljanje i nemogucnost dogovora za izlazak. vijecanje. i pokret. kombijem prelazimo jednu tramvajsku stanicu "jer je hladno i jer kisnemo". Big-brother-boy je unutra. situiranje. boca Fausta na stolu. ples. osjecaj je sasvim dobar. konstantno "zivjeli!". poneki namig. opustencija. bez obzira sto mi Gabi prolijeva vino po majici i govori da cemo pjevati pjesme za Glinenog Goluba.
oni su...ma doista divni stranci!

cekam tramvaj na stanici svjesna da sam ga upravo propustila.
prolaze stranci koji to nisu.
poneki cak imaju moj broj.

ponedjeljak..
u jednoj od soba nabrijavanje za kratki izlet. pardon, ponovno izlazak. sa mnom tri stranca. Najdrazi, Vojvodina. Onaj koji ne razumije, Indija. Onaj koji bi MOZDA htio razumjeti, Mađarska. naime, Glineni Golub nakon toliko vremena. prosvjedujem ostro protiv njegovog razumijevanja. jer nije prijatelj. jer je nedostojan te titule. jer u prijateljstvo treba ulagati, a on to ne cini. Ne vise... i ne, ne zanimaju me opravdanja jer mi smo se dovoljno trudili oko njega!
sjedamo za stol. Faust i 4 case. skliznula je jedna suza. cigareta za cigaretom. trudim se ostati vesela i raspjevana zbog Onog koji ne razumije tugu i Onog koji bi MOZDA htio razumjeti tu istu tugu. ipak, i dalje pale te sugave cigarete. u tisini i mom pokojem znakovitom stihu.
"Htio, ne htio, sad me MORAS zagrliti!"
prema Glinenom Golubu ni pogleda. jer je nedostojan te paznje. jer u prijateljstvo treba ulagati, a on to ne cini. Ne vise... i ne, ne zanima me sto je bilo kasnije jer sigurno nije ucinio dovoljno!

citat interne fore:

stranac = tupav


predosjecaj:
sljedece akademske Glineni Golub vise nece biti stranac. barem ne u ovoj drzavi.


Posljednji gutljaj Fausta. (prijevod: Zavjesa pada)






Post je objavljen 13.03.2007. u 12:41 sati.