Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muscleclub

Marketing

Cigarete i kava za doručak?

Novi raspored sati
Jeste li i vi od onih koji “doručkuju” kavu i cigarete, a neŔto pojedu tek u poslijepodnevnim satima? I čudom se čude otkuda taj trbuh koji nagrđuje njihovu apolonsku liniju? A jesti zdravo i nije tako teško.

Svakodnevica je takva da je kvalitetan obrok prije iznimka nego pravilo. ini nam se kako je među milijardu stvari koje treba napraviti teŔko ugurati i vrijeme za jelo. I tako se ono odgađa i odgađa - jer uvijek je nešto preće. Ispada da je pravo ćudo uspije li se pojesti i jedan “konkretan” obrok na dan. Situacija je još kompliciranija odlučimo li se zdravo hraniti (i zanemariti sve one sendviće, krafne i lisnata tijesta koji se uglavnom nude u kantinama). Večina ljudi na poslu baš i ne može u ladici radnog stola držati müslije i zalihu zdravih grickalica, a rijetko tko ima vremena (i volje) svaki dan pripremati i na posao nositi lunch-paket.


Unatoć svemu, i te kako se vrijedi potruditi. Naime, mišići nastaju baš SVAKI dan. Valja znati da 48 do 72 sata nakon intenzivnog vježbanja tijelo gradi i popravlja mišićne stanice. Vježbamo li tri ili četiri puta tjedno, fizikalci koji u našem tijelu obnavljaju stanice od ponedjeljka do nedjelje obave tri izmjene na dan. I te im prekovremene treba pošteno platiti - bjelančevinama za gradnju i obnovu mišića, kvalitetnim ugljikohidratima kao dugotrajnim izvorima energije te za naŔe srce zdravim nezasićenim masnoćama, koje paze i na održavanje razine testosterona.


Još jednu ukorijenjenu naviku valja mijenjati - umjesto tri, jedite šest obroka na dan. Znamo, teško nalazite vremena i da jedete triput na dan. No ovi su obroci manji i lakši pa vam neće oduzeti mnogo vremena niti će opteretiti vaš organizam. A jest ćete redovito, što sprječava skladištenje sala oko struka i ne dopušta organizmu da u slučaju nedostatka, bjelančevine crpi iz mišića.
Naravno, ovakav dnevni meni zahtijeva malo planiranja. No da to nije nimalo komplicirano pokazat ćemo vam na primjeru jelovnika s 3080 kcal na dan, primjeren mršavijoj osobi koja bi željela dobiti koji kilogram više - ali mišića.

by: ja pametan

Post je objavljen 11.03.2007. u 20:56 sati.