Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cardsonthetable

Marketing

Sin City

Free Image Hosting at www.ImageShack.usPrije par dana gledala sam film Sin City pa sam odlučila nešto i napisati. Film je napravljen prema istoimenom stripu Franka Millera. Frank Miller je uz Alana Moora, vjerojatno najpopularniji strip autor današnjice.

Zanimljivo je da je Sin City sniman u potpunosti sa digitalnom pozadinom. Jednio stvarno u filmu su glumci i pištolji, dok su za pozadinu korištene tabele iz stripova. Uglavnom, Sin City se otvorio sa 28 milijuna zarade što je sjajno imajući u vidu da je riječ o crno-bijelom filmu koji je u Americi zabranjen za mlađe od 18 godina zbog snažnih scena stiliziranog nasilja i obilja golih scena.

Film okuplja sjajnu glumačku ekipu: Bruce Willisa koji glumi Hartigana, jedinog nekorumpiranog policajca u gradu grijeha; Jessicu Albu koja glumi Nancy Callahan, devetnaestogodišnjakinju koju je Hartigan prije osam godina spasio od sigurne smrti; Mickey Rourkea (Marv); Cliva Owena (Dwight McCarthy); Elijah Wooda (Kevin); Benicia Del Tora (Jackie Boy); Rosario Dawson (Gail); Britanny Murphy (Shellie); Josh Hartnetta (The Man); Alexis Bledel (Becky) i mnoge druge.

Kao što sam već rekla film je crno-bijeli, osim krvi koje u filmu ima i previše, plavih Beckynih očiju, žute Goldine kose, crvenih Dwightovih starki i takvih sitnih detalja.
Cijeli film je zapravo napravljen kao strip, pa ako ste ljubitelj stripova kao Sin City, Dylan Dog, Nathan Never i sličnih postoji velika mogućnost da će vam se film svidjeti. Ne želim vam pretjerano govoriti o radnji jer je komplicirana (ima nekoliko paralelnih radnji), a i ne bih vam htjela sve pokvariti ako ga želite pogledati. Uglavnom ako vam se sviđa znajte da se radi nastavak.

Meni se osobno film nije pretjerano svidio, ali tko voli nek izvoli.
Ako vas zanima ovdje možete pogledati najavu.



Post je objavljen 06.04.2007. u 15:45 sati.