Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nba

Marketing

MARCH MADNESS: Gira 16p/34min Hornetsima, Markota 11p/7s/3a Arkansasu...NBA @ OBN: Denver @ Sacto @ 21.25



ALL TIME NCAA CLASSIC MOMENT: 1979 FINALS..


Počinje ‘ludilo’ u NCAA ligi

Kalendarski je “march madness” već poprilično odmakao, a pravo će ludilo početi sutra.

Konferencijski NCAA turniri su pri kraju, i kad svi završe, bit će određeno 65 sveučilinih momčadi koje ulaze na turnir ili “veliki ples”.

Pobjednici 31. konferencije automatski ulaze na turnir, a još će 34 momčadi dobiti pozivnice. “Ples” će početi “play-in” utakmicom kojom će se doći do 64 momčadi za nokaut sustav.

Unutra su već momčadi koje su osvojile manje i slabije konferencije, čije su šanse za napredovanje na turniru male. No, standardno će se pojaviti “Pepeljuga” koja će izbaciti neku od škola s jakim košarkaškim programom.



NAJBOLJE NOĆAŠNJE AKCIJE (11/03/07)..

Najveće konferencije tek trebaju dati svoje predstavnike za završni turnir, a izbor komisije bit će temeljen upravo na ishodima konferencijskih turnira. ACC, Big East, Pac-10, Big 10... standardno će dati najviše škola.

Na ulasku u protekli tjedan prvorangirana škola bio je Ohio State, slijedio ga je Kansas, no redoslijed ove godine ne znači mnogo.

To najbolje potvrđuje poraz četvrtorangirane UCLA-e od Californije Barkeley u prvoj rundi Pac-10 turnira. Dakle, izrazitih favorita za osvajanje naslova nema.

Prošlosezonski prvak, Florida, bila je prvorangirana na ulasku u sezonu, ali u posljednji je tjedan ušla kao šesta, s pet poraza.



thumbupCHECK THIS OUT: CLYDE DREXLER & RON HARPER HIGHLIGHTS..eeknono

Škole su tijekom sezone mijenjale pozicije na rankingu prema rezultatima, a u širokom krugu kandidata za Final Four nema ni jedne s manje od tri poraza.

Final Four se igra od 31. ožujka do 2. travnja u Atlanti.


Zoran Čutura
Jutarnji list




Post je objavljen 11.03.2007. u 17:01 sati.