Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svakodnevnoblogiranje

Marketing

U zadnje vrijeme

U zadnje vrijeme učim i samo učim. Već drugi vikend nisam bila vani i ne samo da sam učila u subotu navečer, već sam se u nedjelju probudila u osam i učila do dvanaest. Odlučila sam da zaista želim položiti taj ispit i nastaviti dalje. Tako mi primamljivo zvuči titula dr. sc. uz moje ime.
Već smo četrnaest dana u novom stanu. Tak se sad polako privikavam i na prostor, ali i na činjeicu da više ne živim u stanu od trideset kvadrata sa sestrom, njenim dečkom, dragim, mačkom i mišem. Čovjek bi pomislio da ću uživati kada odem, ali moram priznati da ima trenutaka kad mi fali i gužva i buka....
Novi je stan ok, ali naravno da uz sve svoje vrline ima i tisuću i jednu manu kojih postajem svjesna što sam duže u njemu. Prva je mana susjed. Em je stalno pijan, em je siromašan i nezaposlen, em mu stan(koji je tik do našeg) izgleda kao pravi ćumez, a ulazna vrata djeluju kao da vode u grotlo prljavštine, smrada i nereda, em je navedeni susjed patološki lažljivac i misli da ima ženu i djecu i da radi na nekom prebitnom mjestu, a mislim da si i umišlja da je vlasnik cijele naše zgrade. Neki dan je došao po novac za vodu, a on s tim naravno nema nikakve veze i naravno šta ćemo drugo, nego ga odjebati, u pravom smislu riječi. Sad se ljuti na nas i kontam da nam je maznuo poštu jer nam još nisu stigli računi (moramo nabaviti novi sandučić s ključem).
Drugi je nedostatak taj što smo na gornjem katu i kada je neki dan padala kiša kao luda, procurio nam je krov. Ovih dana isto pada kiša, ali ništa nam ne curi jer ne pada jako kao onaj dan. No taj će nam problem riješiti moj „svekar“, a u najgorem ćemo slučaju pretresti krov. Iz ovog se drugogo nedostatka danas sutra može izroditi velika prednost jer tavan iznad našeg stana, tj. još pedeset kvadrata, je samo naš i možemo ga preurediti u potkrovlje.
Treći je nedostatak loš odvod, ali to bez problema riješava mr. Muscolo za odvode i ovim bih ga putem preporučila svima koji imaju sličan problem.
Svi ti nedostatci proizlaze iz činjenice da se stan nalazi u staroj zgradi, koja je za vrijeme Austrougarske bila zgrada njihove gospode,a prema mojoj slobodnoj procjeni u prizemlju je bila služinčad, zgrada je kasnije preuređena u mlin,a sada su u njoj stanovi.
Velika je prednost ovog stana što se nalazi u blizini centra grada. Kada idem trčati, otrčim do kraja promenade i nazad za pola sata, do faksa sam pješke za deset minuta, sestra i „svekrva“ su mi nadohvat ruke, a po ljetu sam do kupanja za dvije minute. Ne moram ni napominjiati da je prednost ta što je sav namještaj i sve u stanu novo, a i imamo jedne susjede koji su ne samo zabavni, već su uvijek spremni za zajebanciju. Zajebancija na dohvat ruke, možeš otići do njih u papučama, di ćeš bolje!
Sretna sam i zadovoljna, neki ljudi nemaju stan da mu pobroje mane i nedostatke. Tko ima stan bez mana neka baci prvi kamen!!!
Još čekamo račune i prvu ratu za kredit pa da suvereno zakoračimo u svijet odraslih Hrvata!


Post je objavljen 11.03.2007. u 16:01 sati.