Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

ALBUM: JOHN MAYER


John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room.mp3
Jedva da se išta u Europi zna o ovom dobitniku 5 nagrada Grammy, od kojih su dvije ove godine otišle za album Continuum. Ono po čemu ga se se u zadnje vrijeme često prepoznaje je činjenica da je dečko Jessice Simpson. Međutim, ovaj američki kantautor ima već sada zavidan uspjeh iza sebe.
2001. objavljuje svoj debitantski album Room for Squares, koji je u sljedeće dvije godine izbacio nekoliko radio hitova, a osvojio je nagradu Grammy u kategoriji najbolje pop muške vokalne izvedbe za pjesmu Your Body Is A Wonderland. Album je ostvario 4x platinastu tiražu.
2003. objavljuje drugi studijski album Heavier Things koji mu također donosi uspjeh i kod publike i kod kritike, ostvarivši dvostruko platinastu tiražu i priskrbivši mu tako još dvije nagrade Grammy. Jedna od njih bila je i ona za pjesmu godine, gdje je njegova pjesma Daughters pobijedila u toj kategoriji i Aliciju Keys i Kanye Westa, prethodno isticane favorite.
Continuum je treći njegov samostalni studijski album koji ovog puta pokazuje Mayera u poprilično zrelijem izdanju. Na njegovom repertoaru ne nedostaje tema- od socijalnih, političkih, romantičnih, pa do onih najintimnijih. Izvrsno produciran (od strane Mayera i Stevea Jordana), album savršeno kombinira blues, r&b, soft funk, folk i pop, ne dopuštajući da se u svemu tome izgubi glavni lik u priči nazvanoj Continuum- sam Mayer. Njegovo najnovije izdanje uspoređivano je sa izvođačima kao što su Marvin Gay, Norah Jones, Sade, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Sting, ističući bezvremenski ton ovog albuma..
Sve pjesme na albumu potpisuje John Mayer, izuzev obrade pjesme Jimija Hendrixa, Bold As Love, a treba istaknuti izvrsne I Don't Trust Myself (With Loving You), Belief, Vultures, te moj favorit-Slow Dancing In A Burning Room, link čije pjesme sam stavio ispod slike albuma.
Časopis Rolling Stone stavio je album Continuum na 11. mjesto najboljih albuma u 2006.
OCJENA: 4+


Post je objavljen 11.03.2007. u 14:11 sati.