Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zvsgrlice

Marketing

About us...

Počeci……

Prilikom jedne središnje proslave Turističke zajednice Sv. Martin na Muri, koja se odvijala u prostorima škole bilo je potrebno pripremiti glazbenu točku. Tadašnji predsjednik i utemeljitelj Turističke zajednice, Stanko Trstenjak, obratio se Branku Jalšovcu, za kojeg je znao da je već vodio zbor u HKUU «Sv. Martin» (koji nažalost više ne postoji). 4 pjevačice (Sara, Ivana, Ružica Jalšovec i Nataša Tomšić) su se okupile. Tada još nismo imale ime, jednostavno smo se nazvale «Pjevačka skupina B. Jalšovca». Repertoar, koji smo izvodile, bile su autorske pjesme B. Jalšovca. Nastupale smo u Svetom Martinu na Muri, tadašnjim toplicama Vučkovec (danas «Sv. Martin»), na različitim humanitarnim priredbama (npr. Sveta Marija). Jedno vrijeme bile smo i vokalna pozadina dramske sekcije. Nakon nekog vremena pridružile su nam se Gordana Jurović, Sanja Oletić i Nevenka Bogdan. U tom sastavu smo se prvi put predstavile i na Međimurskoj popevki u Nedelišću. U tom razdoblju broj članica je varirao. Jedne su otišle, a druge došle. Pridružile su nam se Simona Sobočan, Jasmina Hoblaj, Valentina Bogdan.
U tom razdoblju pojavila se potreba za imenom skupine, po kojem bi ta skupina postala prepoznatljiva. Tražile smo ime koje bi zadovoljilo međimursku povijest i tradiciju. Zajedno smo odlučile da to budu GRLICE, jer se ta ptica pojavljuje u puno međimurskih narodnih pjesama. Kao takva, ženska vokalna skupina djeluje i danas, dakle već 4 godine. Susrećemo se i vježbamo jednom tjedno, ponedjeljkom, u prostorima HKUU «Sv. Martin». Vježe traju od 20,00 do 21,30 ovisno o potrebama ponekad i dulje. Pjevamo troglasno. Na našem repertoaru nalaze se međimurske narodne pjesme, također slovenske pjesme, autorske pjesme Branka Jalšovca, evergreeni na engleskom i hrvatskom jeziku, duhovne pjesme i sl. Nastupamo na različitim priredbama u općini i šire. Poprilično nastupa održavamo i u susjednoj Republici Sloveniji. Evo samo nekoliko primjera : Zavičajni klub Međimuraca u Velenju i Zagrebu, Varaždin, Lepoglava, Raskrižje, Kobilje, Lendava, Odranci.
Trenutno žensku vokalnu skupinu «GRLICE» predstavljaju po glasovima :
SOPRAN : Nataša Tomšić, Gordana Jurović, Kornelija Goričanec, Ivana Novak
1 ALT : Nuša Varšić, Janina Tomšić
2 ALT : Sara Jalšovec, Patricia Sobočan
UMJETNIČKI VOĐA : Branko Jalšovec

Naša velika želja je da ova vokalna skupina privuče nove pjevačice, zadrži postojeće te stoga SVE koje veseli takav način i oblik pjevanja, pozivamo da nam se pridruže……..



Post je objavljen 11.03.2007. u 14:41 sati.