Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajkovito

Marketing

Nedjeljne nedoumice domaćice u najboljim godinama, da ne spominjemo staž!

Image Hosted by ImageShack.us

Gledam u korijen celera. I on gleda u mene.
- Gdje si rastao, u kojoj zemlji?
- Crnoj.
- U kojoj zemlji?
- Rahloj.
- OK, gdje si rastao?
- Neću ti reć!


I bolje. Bolje da ne znam. Kažu - domaći je .
Koliko mi znači to što mi kažu da je domaći?
Ako je rastao uz neki autoput, ili tu kraj riječke zaobilaznice (više od toliko domaći ni ne može!) što je sve upio iz te zemlje?
Kakve sve teške metale, kakve otpadke, što se sve u tu zemlju utaloži i nataloži, a žedan korjen sve upije.

Najdraži me pita:
- Koja je juha danas za ručak?
- Domaća!
- Ma daaaaj, ona Knorr od gljiva je bolja, još kad dodaš sve ono...


Jest nedoumica. Koja je juha zdravija, da ne kažem bolesnija, pod pretpostavkom da u tu "domaću" stavim još i mrkvu, peršin, luk, komadić karfiola, list-dva kelja...
Da ih pitam sve redom gdje su rasli, u kojoj zemlji...
Hrvatskoj, pa je domaće, ili su stigli nekim mračnim uvozom, pa tko zna što jedemo.
Isto, kao da pitam Knorr koliko gljiva ima u njihovoj juhi istog naziva!

Gledam u vrtove pune povrća iza riječke zaobilaznice i spremam ručak za danas, sutra, možda i prekosutra...
I nije mi to životna nedoumica, tek jedna od onih-svakodnevnih.

Što kuhate danas?
Ima juhe?

Griotte na francuskom



Post je objavljen 11.03.2007. u 10:59 sati.