Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imotskakrajina

Marketing

Železnjak kao Abramović

Dmitrij Železnjak

Potpredsjednik je Nogometnog kluba Imotski, sponzor Hajduka, uspješan poslovni čovjek, a u Split je došao iz Rusije. Sve to dovoljno je da Dmitrij Železnjak zagolica maštu sportskih entuzijasta. Može li Železnjak biti hrvatski Roman Abramovič? Takve je mogućnosti simpatični Rus odbacio već nekoliko puta. No, sportske ambicije postoje.
Bez ulaska u Hajduk
Volim nogomet, no ne želim se previše miješati u ono u što se ne razumijem. Ne možete doći kao navijač i kazati: "Sada ću biti dužnosnik". Dovoljno mi je što sponzorski pomažem Hajduku počeo je Železnjak.
Moguće produbljivanje veza sa splitskim prvoligašem za sada nije u njegovima planovima.
Znam da se približava famozna privatizacija sportskih društava. No, u skoroj budućnosti ne planiram kupiti Hajdukove dionice odlučno je odgovorio Železnjak.
Hajduk kao Ajax
U Hajduk će u idućih pet godina Železnjak istovariti milijun eura za omladinski pogon.
Riječ je o specifičnome ugovoru u okvirima profesionalnih sportskih klubova. Dogovorili smo se da novac doniram isključivo za rad omladinskog pogona.
Hrvatski se klubovi financijski ne mogu nositi s jakim europskim klubovima poput Arsenala, Chelseaja, Juventusa. Jedina im je opcija raditi po principu Ajaxa. Stvarati mlade igrače na kojima će graditi svoju budućnost. Zbog toga sam odlučio sponzorirati baš omladinsku školu objasnio je Železnjak.
Železnjak se proširio i u II. hrvatsku nogometnu ligu. Proizvodnju votke Akvinta u Imotskome začinio je ulaskom u nogometni klub Imotski.
Pokušavam posao spojiti s društveno korisnim aktivnostima. Kao ni u Hajduku, ne miješam se u sportsku politiku kluba. Predsjednik Marinko Boban zove me svakih pola sata. Želio bi da se više angažiram. No, sportski dio prepuštam njima.
Vjerujem da ćemo već ove godine ući u I. ligu iako je gusto na vrhu. Na koncu ovog prvenstva u svakom ćemo se slučaju pojačati. Ostanemo li u II. ligi, pojačat ćemo se kako bismo izborili nastup u I. ligi iduće sezone, a uđemo li u društvo najboljih već sada, morat ćemo se pojačati kako bismo se ravnopravno nosili s prvoligašima iznio je imotske ambicije Železnjak.
Vijest objavio : Večernji list



Post je objavljen 11.03.2007. u 00:10 sati.