Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

odresci u saftu na domaći

odresci u saftu na domaći
Koliko god ovo jelo trpaju kao i punjene paprike guraju po nekim menzama i gablec-mjestima, ne po Esplanadama, ja ovo jelo volim. Postoje dva načina; na ulju s njokima ili na maslacu s tjesteninom kako je volio Franco, Napolitanac, drugi suprug moje majke.
na ulju
Istučemo odreske na pola centimetra, pobrašnimo i naglo na ulju prepečemo. Maknemo ih s vatre. Na istom ulju propirjati vrlo sitno iskosani luk i kad dobije svjetložutu boju pobrašniti s ostatkom brašna, doliti temeljac i vino. Ko voli može i malo ukuhane rajčice, ali ne treba. Kad umak prokuha, dodati odreske, korigirati slanoću i pirjati na laganoj vatri dok odresci ne omekšaju. Trebo bi vam se luk raspasti na kraju, ali ako ne, možete umak protisnuti, također stvar vašeg izbora. Okus dotjerati paprom, šećerom i s malo limunova soka. Servirati s njokima posutim parmezanom, zelenom salatom, dok po odrescima estetike radi stavimo koji kolutić luka, prelijemo umakom i pospemo peršinom. Crno vino.
(90 dag finih goveđih odrezaka, tankih, 25 dag luka, 8 dag ulja, 3 dag brašna, eventualno 2 dag ukuhane rajčice, cca pola litre dobre goveđe juhe, 8 dag bijelog vina, sol, šećer, malo limunovog soka)


na maslacu

Na dubljoj tavi rastopiti maslac, pa dodati malo istućene i pobrašnjene odreske. Bitno je da kad otapamo maslac neka ne posmeđi, dakle vatra u tim trenucima ne treba biti prejaka. Nek se malo proprže s obadvije strane, pirjati uz lagano dodavanje vode koja skoro pokriva odresce. Dodati Vegetu, kocku juhe i lagano polupoklopljeno pirjati cca 45 minuta. Ako imamo i malo šampinjona zgodno je i njih tanko izrezati i ubaciti. Pred kraj dodati bijelo vino, malo češnjaka u prahu, kiselog vrhnja i senfa. Zgotoviti za desetak minuta. Prilog tijesto, zelena salata i crno vino.
(60 dag maslaca, 4 srednje juneće šnicle, brašno, voda, žličica Vegete, kocka juhe, 1 dcl bijelog vina, prstohvat češnjak u prahu, 2 žličice kiselog vrhnja, pola žličice senfa, eventualno 10-tak dag šampinjona)



Post je objavljen 10.03.2007. u 23:54 sati.