Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Razmetni sin u Uskoplju

Naš stalni suradnik Z.M. javlja nam o večerašnjoj kazališnoj predstavi, te zaključuje da je prava šteta što organizatori nisu predvidjeli odigravanje još jedne predstave...


Večeras su HKD «Napredak», podružnice Uskoplje i Župna zajednica Skopaljska Gračanica, uz svesrdnu pomoć načelnika općine Gornji Vakuf – Uskoplje g Marinka Krajine, priredili nezaboravan događaj u Uskoplju.
Naime, u prepunoj dvorani Doma kulture u Gornjem Vakufu Uskoplju mladi bogoslovi sa Bogoslovije u Sarajevu izveli su predstavu «Razmetni sin». Gotovo sat i pol uskopljani su uživali u vrhunskoj izvedbi. Među akterima večerašnje predstave istakli su se i bogoslovi iz Župe Skopaljska Gračanica, braća Damjan i Ivan Soldo te Tomislav Soldo, sva trojica iz Donje Ričice.
Na kraju predstave don Franjo Tomić, župnik Župe Skopaljska Gračanica, uz riječi zahvale bogoslovima na divnoj večeri, reče da do danas nije znao da naš grad ima ovako lijepu dvoranu i da postoji ovoliki interes za ovakav vid kulturnih događanja, te da je prava šteta što organizatori nisu predvidjeli odigravanje još jedne predstave. Nadamo se da će ove riječi don Franje Tomiće inicirati češće održavanje ovakvih kulturnih događanja u Uskoplju kojih su, Uskopljani, očito, željni.
Još jednom i ovim putem, velika zahvala mladim bogoslovima na predivnoj večeri uz nadu da će nas još koji put posjetiti. (Z.M.)



Post je objavljen 10.03.2007. u 22:45 sati.