Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/changedlife

Marketing

Petak, posao i košarka...

Utorak, srijeda i četvrtak, ništa posebno. Dobili smo još samo neki zadatak od prof. Greniera (Povijest prava i države), da napišemo neki esej o Američkom Ustavu. I to sam uspjela napraviti, i ne samo sebi nego i Lucasu, a i Landonu sam nešto pomogla. U petak nismo imali nastavu, ali sam se ja svejedno probudila u 8, pa sam ispratila Cady, Aeion i Shawna na nastavu, i obećala im da ćemo za ručak imati špagete bolonijez. Ajde dobro. U 9.30 čula sam da se i Anna probudila jer je zvuk punk muzike dopirao iz naše sobe do dolje. U kuhinju se dovukao Landon, i složio si crnu kavu. Neznam ja kako on to može piti, meni je kava pregorka.
Landon: E, jel mi možeš posuditi skripte iz Sociologije od srijede jer nisam ništa pisao.
Ja: Da znam, vidjela sam da si bio odsutan. O čemu si ipak razmišljao?-upitala sam iako sam znala da mi neće dati odgovor
Landon: Ma, nije bitno. Nego šta imamo za doručak.-pogledao me i nasmiješio se
Ja: Pa otvori frižider, i uzmi što god hoćeš. Uzela sam jučerašnje novine i počela rješavati križaljku. Nisam znala nešto riješiti pa sam podigla glavu da upitam Landona, možda on zna.
Ja: E, Landon, jel možda znaš…-prekinuo me, gledao me ravno u oči
Landon: Imaš prekrasne oči Aubrei.-rekao je tiho
Ja: Ma daj molim te. Ja imam najobičnije smeđe oči.-postalo mi je neugodno
Landon: Ne Aubrei, ti imaš jako lijepe smeđe oči. I sigurno nisu obične.
Postalo mi je jaaako neugodno, no situaciju je spasio Lucas.
Lucas: Jutro svima!
Ja: Jutro Lucas! Jesi dobro spavao?
Lucas: Jesam, a još kad znam da nemamo nastavu danas. Odlično!
Ja: Baš lijepo, evo sjedni idem ja u dnevni boravak.-digla sam se sa stolice da Lucas može sjesti. Iako je imao još puno mjesta za sjediti, morala sam se maknuti iz kuhinje. Kasnije se i Anna spustila dolje, najela se, i nas dvije smo krenule u potragu za poslom. Ustvari ja sam tražila posao, a Anna je bila samo moralna podrška. Obišli smo nekoliko dućana i kafića, i konačno sam pronašla posao. Zaposlila sam se kao pomagačica u dućanu sa odjećom, ali nije to bio stalni posao. Oni će me zvati kad ću im ja trebati, a i tako smo se dogovorili da u petak mogu bilo kada a ove ostale dane iza tri. I njima je to odgovaralo, pošto to nije bio stalni posao, bila sam plaćena po satu, i to malo više nego obično. Bila sam presretna. Na brzinu sam Mary poslala poruku o mom novom poslu, da je sad ne zivkam stalno. Anna i ja smo otišle još i na sladoled, i uzele malo sladoleda i za ostale. Tada sam se ja nečeg sjetila.
Ja: Anna, mislim da bi morali u kući napraviti kao neku kasicu u koju bi stavljali novac. Ne moraju to biti neke ogromne svote, recimo 3 dolara na tjedan, svaki od nas, pa da imamo ako će nam nešto trebati u kući.
Anna: Hej, pa to uopće nije loša ideja. Mislim da bi mogli tako.
Kad smo došli kući, predložile smo to Landonu i Lucasu i oni su se složili. Anna je složila neku kutijicu u koju ćemo stavljati novac, i napravili smo papir di ćemo zapisivati da li smo stavili novac ili ne, da nebi bilo neke zbrke. Ručak je bio gotov baš u vrijeme kad su Shawn, Cady, Aeion i Samuele došli za vrijeme pauze na faksu. Najeli su se, malo smo popričali, a onda su oni otišli dalje na nastavu. Lucas i Landon su morali oprati posuđe, jer smo se dogovorili da svaki dan drugi nešto rade. I to je za sad funkcioniralo. Anna je opet gledala neku utakmicu na TV ( za poludjeti), a Landon joj se pridružio. Ja i Lucas smo izašli van na košarkaško igralište. Iako ja nisam igrala košarku, gledala sam Lucasa kako uživa u tome. Usprkos tome što je muško, i što se poznamo tek nekoliko dana, Lucas mi je postao najbolji prijatelj ovdje. Od cura ne mogu izdvojiti ni jednu možda Annu i Cady, ali sve su mi super. NO Lucas, Lucas je bio nešto posebno. Nikad se nisam toliko dobro slagala sa muškom osobom, i baš mi je drago da je sa Lucasom drugačije. Na igralištu smo bili do 14.35, to sam zaključila po tome što sam vidjela Aeion i Cady kako sa osmjesima na licima koračaju prema kući. Ja i Lucas smo im se pridružili do kuće, usput nas je Aeion obavijestila.
Aeion: Danas je u Arcus Caffeu opet nekakav party, pa bi bilo zgodno da se pojavite tamo.-ona je to znala jer je tamo radila
Lucas: Oooo, e pa da znaš da hoćemo. I nemoj misliti da si ti sad jedina koja ima posao.-našalio se
Aeion: A da!? A tko je još našao posao, možda ti «gospodine Ljenčina»?
Lucas: Ne, ne ja! Mandy!
Aeion: Molim? Šta stvarno!? Pa to je super!
Ja: Da znam, i posao mi sasvim odgovara.-nasmijala sam se. Već kad smo bili blizu kuće, Lucas im je ispričao o štednji koju smo pokrenuli, i ni Aeion ni Cady se nisu bunile. Odlično!


Post je objavljen 10.03.2007. u 17:41 sati.