Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Širom svita...



Zašto je važno prvilno se hraniti?
Posljednji pokusi s radioizotopima ukazuju da 98% atoma, od kojih se ljudsko tijelo sastoji, nije tu bilo prije godinu dana. Ti su se atomi nalazili u hrani, vodi i zraku. Atomi koji danas sačinjavaju naše tijelo sutra ce biti dio naše okoline. Tako se, primjerice, cijeli kostur promijeni za 3 mjeseca, jetra za 6 tjedana, koza svaka 4 tjedna, a želučna sluznica svakih 5 dana. Čak se mijenja i DNK, molekula koja u sebi nosi sve genetske informacije o nama. Znanost drži da je DNK postojana, ali kisik, vodik i ugljik od kojih se sastoji nisu tu bili prije 3 mjeseca.

-----------------------

Slovenske mljekare u 2006. godini zabilježile su, po podacima svog poslovnog udruženja, 10,4 milijuna eura gubitaka. Najveću krivicu za "porazne bilance" mljekara njihova vodstva pripisuju tome što država, tijekom pregovora za ulazak u EU, nije izborila prijelazno razdoblje u tom sektoru, kako je to primjerice uspjelo Poljskoj.

-----------------------

Jeste li znali da je Europa i proizvođač banana. Čak 16% sveukupne ponude na europskom tržištu potječe s vlastitih nasada.
Velika reforma europske poljoprivredne politike (CAP) je zahvatila i te proizvođače.

--------------------

Misteriozno oboljenje nazvano „poremećajem nestajanja pčelinjih društava“ zahvatilo SAD i Severnu Evropu. Nova žarišta se tek otkrivaju. Do gubitaka dolazi u pozno leto i u rano proleće. Pored proizvodnje medam ugrožena je i cjelokupna biljna proizvodnja.

--------------------

Svjedoci smo nedavnog poskupljenja kruha iako je brašno na hrvatskom tržištu i dalje najjeftinije od 2001. godine

--------------------

Čini se da je LEXION 590R, novi proizvod tvrtke Class, trenutno najveći kombajn na svijetu. Snaga mu je 462 KS, bunker oko 9t, cestovna brzina 30 km/h...

------------------

Image Hosted by ImageShack.usI u visokorazvijenim zemljama je gotovo službena preporuka da seljaci pronađu dodatni izvor zarade izvan osnovne djelatnosti.
Don Brings, farmer iz Iowe, je došao na veoma zanimljivu i izgleda profitabilnu ideju. On u zimskim mjesecima prska svoje silose vodom. Tako zaleđeni silosi su sjajna meka za planinare i ostale penjače.

-----------------------

Nedostatak radne snage na sezonskim poslovima u poljoprivredi u pojedinim USA državama, postaje sve veći problem. Zbog toga je sve raširenija praksa zapošljavanja zatvorenika. Korist je obostrana...

--------------------------

Tenk »leopard« švicarske vojske, oštećen u sudaru s traktorom, prevrnuo se u jarak u kantonu Bern. Vozeći glavnom seoskom cestom, tenk iz povorke oklopnih vozila bočno je okrznuo traktor s prikolicom koji je dolazio iz suprotnog smjera. Tijekom sudara, prikolica se odvojila od traktora, a tenk »leopard« njemačke proizvodnje ostao je bez jedne gusjenice i prevrnuo se u jarak. Tenk je iz jarka izvukao drugi »leopard«.

-------------------











Post je objavljen 11.03.2007. u 09:50 sati.