Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gradnagori

Marketing

Križni put - S Isusom i Marijom uz Golgotu prema Uskrsnuću

Dragi molitelju!

U ovoj ćeš knjižici naći pomoć, kad god zaželiš biti blizu Isusu koji za nas trpi i Mariji koja je s njime mnogo trpjela i nastavila trpjeti nakon njegove smrti do uskrsnuća.

Mi ljudi svakodnevno smo okruženi trpljenjem i suočeni s osobnim, obiteljskim i trpljenjem svijeta. Zato nam je dobro i spasonosno biti blizu Isusa i Mariji, jer su oni trpeći pokazali kako se svaka muka može pretvoriti u uskrsnuće.

Tekstovi iz Svetog pisma, Gospine poruke i kratka razmišljanja pomoći će Ti da uđeš u tajnu trpljenja i spoznaš kako u trpljenju nisi sam. Baš kao što Gospa nije ostavila Isusa ni u najtežim trenucima tako ni ona ni njen Sin neće ostaviti tebe.

Da bi uronio u Kristovo i Gospino trpljenje, pomoći će Ti postaje Križnog puta, koje je izradio Carmelo Puzzolo. Njegovo iskustvo Gospine nazočnosti u Međugorju nadahnulo ga je da izradi njen lik u svakoj postaji.

Da bi i Tebi bilo dostupno umjetnikovo iskustvo, u ovoj knjižici donosimo njegov opis svake postaje Križnog puta. Stoga, ako moliš na Križevcu pred postajama, prije molitve promotri kratko u šutnji osobe na postajama. Ako moliš kod kuće, onda će ti pomoći slike postaja u knjižici.

Predajući Ti u ruke ovu knjižicu, želim da po njoj budeš blizu patniku Otkupitelju i patnici Majci suotkupiteljici. Budući da su na postajama blizu jedno drugome, Križni put smo nazvali S ISUSOM I MARIJOM UZ GOLGOTU PREMA USKRSNUĆU.

Neka nas sve prožme blagoslov Božji, blagoslov mira i ljubavi! Posebno to želimo Carmelu Puzzolu i njegovoj obitelji te obiteljima koje su darovale Križni put na Križevcu.

Međugorje, u kolovozu 1998.

Fra Slavko Barbarić


Postaje opisao Carmelo Puzzolo

Post je objavljen 21.03.2007. u 07:53 sati.