Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daydreamin

Marketing

Evo nešto o članovima najbolje grupe svih vremena:
ICE CUBE:
Pravo mu je ime:O'shea jackso.
nakon Dre bio je najvažniji član grupe, njegov prvi samostalni album AMERIKKKA MOST WANTED je izdao 1990. Karijeru je nastavio glumeći u filmovima , i snimajući. Šta se glazbe tiče napravio je stanku od 8 godina , a najnoviji album koji je izdao je LAUGH NOW, CRY LATER.

Eazy-E:
Zbog njega je došlo do svađa u grupi, i Dr.Dre i Cube su prvi napustili grupu i nastavili graditi samostalnu karijeru.1988 izado je svoji prvi album eazy-duzit. 1995 je obolio od AIDS-a od kojeg je i umro. Njegov sin lil Eazy nastavlja očevu karijeru...

Dr.Dre:
Ime : Andre Young
Nakon šta je napustia grupu počea se bavit s karijerom, i u tome je bio najuspješniji. Njegov prvi album THE CHRONIC je postigao veliki uspjeh.Album je izdan 1992.
Dr.Dre je otkria puno rappera ka šta su Snoop Dogg, Eminem , The Game...
Najveći je uspjeh upravo Dre postiga od svih članova, on je upravo producira sve Eminemove albume, i djelom je zaslužan za njegov uspjeh.

Mc ren:
Ime.Lorenzo Patterson
On je napisa neke najveće hitove N.W.A , ali nije bio popularan, i najmanje se istica u grupi.
Poslje raspada grupe naravno pokuša je napraviti karijeru ali bez večih uspjeha je izdao svoj prvi album SHOCK OF THE HOUR. Gostovao je na dreovom albumu 2001, i na albumu od public enemya, ali od tada ga nema na sceni...

DY JELLA:
Nakon rspada grupe on ostaje u eazyevoj producenskoj kući. surađiva je sa eazyen na njegovon posljednom albumu.1996 je izda svoj prvi samostalni album.
Danas surađuje s Dreon u studiju .

Image Hosted by ImageShack.us







Straight Outta Compton - N.W.A













Post je objavljen 10.03.2007. u 10:27 sati.