Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Sakra

Kada smo prosle godine bili u "Biblijskom zooloskom vrtu" u Jeruzalemu nismo spominjali obitelj cimpanza i nisam siguran je li mlada osmogodisnja Sakra na ovoj



ili ovoj slici;



ili je uopce nismo tada upoznali. Bilo kako bilo, zima koja je upravo na izmaku naskodila je maloj jeruzalemskoj koloniji cimpanza. Svi su se prehladili i prijetila je opasnost da netko od njih dobije upalu pluca, a onda bi posljedice bile kobne. Pozvana je glavna veterinarka Hani da prisustvuje redovnoj jutarnoj smotri. Cimpanze su izlazili iz stanista jedan po jedan i, kao svakog dana, pokazivali na pregled prsa, celjust i straznjicu. Onda bi svaki dobio ukusni kolacic s antibioticima. Oni kojima je grlo bilo jace upaljeno poslusno su pruzali ruku da bi dobili injekciju.

Ali Sakra nije htjela izaci vani i veterinarka Hani je vec pripremala puhaljku sa antibiotskom strelicom. Oni koji su iskusili ubod te strelice mogu posvjedociti da se radi o dosta bolnoj radnji, pa je cuvar cimpanza Gidon zamolio Hani za jos jedan pokusaj! Usao je kod Sakre i na najobicnijem hebrejskom jeziku objasnio da moze birati: ili izaci vani pruziti ruku i dobiti laganu injekciju, ili ostati gdje je pa ce joj Hani puhnuti strelicu koja boli kao kad te netko lupne svom snagom! Sakra se je posluzila pravom izbora i izasla vani, a sinoc su javili da se vec osjeca bolje i druzi sa vrsnjacima.




Post je objavljen 10.03.2007. u 05:31 sati.