Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hondapower

Marketing

HONDA NA 2007 GENEVA MOTOR SHOW

29. siječnja, 2007. – Na predstojećem Geneva Motor Show-u 2007. Honda je svijetu prezentirala premijeru novog koncepta automobila, kao i po prvi put predstavila potpuno razvijen koncept FCX automobila na gorive ćelije.

Hondin hibridni sportski koncept malih dimenzija
Hondin hibridni sportski koncept malih dimenzija (Small Hybrid Sports Concept) predstavlja Hondin prijedlog za buduće hibridne modele. Koncept predstavlja jedinstven spoj napredne hibridne tehnologije i sportskih karakteristika vozila za uživanje u vožnji. Sportski hibrid, kojeg je dizajnirala Honda R&D Europe sa sjedištem u Offenbach, Njemačka, istražuje ideju da automobil može imati malen štetan učinak na okoliš, a ipak pružati sve pogodnosti vožnje koja se očekuje za kompaktne sportske automobile.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Potpuno upravljiv Hondin FCX koncept ocrtava Hondinu tehnologiju naprednih gorivih ćelija
Prvi će put biti prikazan potpuno funkcionalan Hondin FCX koncept (Honda FCX Concept). Konceptni model sadrži novo razvijenu kompaktnu, visoko učinkovitu Hondinu FC platformu gorivih ćelija (Honda FC Stack), ravni i niski pod vozila. Pružena je udobna prostrana unutrašnjost i futuristički stil uz značajna poboljšanja u izlaznoj snazi i performansama koje su prijateljske prema okolišu. FCX koncept pruža odlične performanse s dometom od 570 km (što je Honda izračunala za vožnju u LA4 modu) i gornje ograničenje brzine na 160 km/h. Ograničena prodaja vozila na potpuno novo gorivo baziranih na FCX konceptu počinje u Japanu i SAD-u 2008. godine.

Image Hosted by ImageShack.us

Nova generacija čistih diesel agregata
Daljnje tehničke inovacije u Genevi predstavio je diesel agregat sljedeće generacije koji koristi prvu svjetsku tehnologiju smanjena ispušnih plinova na razinu benzinskih motora. Revolucionarni katalizator smanjuje ispuh NOx (dušičnih oksida) na razinu koja motoru omogućuje zadovoljavanje postroženih zahtjeva američke agencije za zaštitu okoliša (US EPA - Environmental Protection Agency) Tier II/Bin 5.

Katalizator sadrži inovativan sustav koji koristi smanjenu reakciju amonijaka za smanjenje onečišćenja oksida dušikom (NOx) tako što ih pretvara u bezopasan dušik (N2). Dakako, za razliku od sustava selektivne katalitičke redukcije (SCR - Selective Catalytic Reduction) koji koriste ubrizgavanje karabanida, Honda je izumila tehnologiju koja koristi amonijak koji se stvara u katalizatoru.
Honda planira novu generaciju diesel motora implementirati tijekom narednih godina.


Izazovi Honda motociklizma u 2007.
Prvi će put biti javno prikazano potpuno novo trkaće vozilo Honda Racing F1 Team, RA107.

Hondinu opredijeljenost motociklizmu na show-u predstavljat će i trkaće vozilo Civic Type R. Razvijen u bliskoj suradnji s talijanskim JAS Motorsport, Civic Type R cilja čak i na veće uspjehe nego njegov prethodnik koji je dokazano popularan u krugovima europskog motociklizma od njegovog izlaska 2002. godine.

Vozilo je razvijeno za specifikacije Grupe N i Grupe A, kao i nove Grupe R, koja će se pojavit 2008. godine.


Modeli i dodatna oprema Hondine proizvodnje
Izložba će također sadržavati primjere potpuno novog modela CR-V i Civic Type R, kao i ostatka Hondinog spektra. Širok spektar dodatne opreme bit će izložen na gornjem katu štanda, uključujući Aero Performance Pack za CR-V.


Post je objavljen 09.03.2007. u 13:51 sati.