Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Održana 3. sjednica Općinskog poglavarstva

Prošlog utorka, u vijećnici Općine Pitomača, održana je 3. sjednica Općinskog poglavarstva Općine Pitomača, na kojoj su Općinski poglavari razmotrili Godišnji obračun Proračuna Općine Pitomača za 2006. godinu, te godišnje obračun Predškolske organizacije «Pitomača» i «Knjižnice i čitaonice Pitomača» za isto razdoblje, te ih pripremili za narednu sjednicu Općinskog vijeća.
Na sjednici je bilo dosta rasprave vezano uz novi zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, te je za Općinsko vijeće priređen Prijedlog Odluke o ugostiteljskoj djelatnosti, a prilikom njegovog pripremanja i usaglašavanja poglavari su u obzir uzeli dostavljene im zaključke Ceha ugostiteljskog obrta Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, kao i pojedinačno pristigle prijedloge ugostitelja s područja općine.

Iz dnevnog reda sjednice izdvajamo i donošenje Odluke o izboru najpovoljnijih ponuditelja po provedenim natječajima za dodjelu koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova (“Dimko” vl. Zlatko Lovreković, Pitomača i «Dimnjačar» vl. Stanko Maras, Pitomača»), te prijevoza pokojnika (“Anemona” d.o.o. Pitomača i Trgovačka radnja «Marta» vl. Branka Nemet, Pitomača), koji će poslove po dodijeljenim koncesijama obavljati u periodu od naredne četiri godine.

Prihvaćen je Program i plan provedbe obvezatne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Virovitičko-podravske županije u 2007. godini, što ga je izradio Zavod za javno zdravstvo «Sveti Rok» Virovitičko-podravske županije, Virovitica, te je sukladno istome donesena Odluka o raspisivanju nadmetanja po pozivu za provođenje preventivne deratizacije na području Općine Pitomača u 2007. godini.

Donijeta je i Odluka o raspisivanju nadmetanja za izradu Urbanističkog plana uređenja naselja Pitomača, odobrena je pomoć za obnovu franjevačkog samostana Franjevačke provincije Bosne Srebrene u Plehanu, prihvaćena je inicijativa Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije za oslobođenje od uplate grobne naknade za grobove poginulih hrvatskih branitelja, a razmotreno je i niz drugih zamolbi za financijsku ili neki drugi oblik pomoći.
Pitomača.hr

Post je objavljen 09.03.2007. u 11:20 sati.