Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antunkauzljar

Marketing

Vide li institucije RH što rade

Slušam i gledam emisiju 'Kontakt' na temu logora na tlu Srbije i Crne Gore u vrijeme domovinskog rata.
Udruge ratnih zarobljenika zahtjevaju odgovornost institucija u Srbiji za organizaciju i postojanje logora u kojima su mučeni i ubijani vojnici i civili , mladi i stari, žene i muškarci, hrvatski državljani – branitelji RH.
Zamjenik državnog tajnika kaže da oni poduzimaju sve radnje da bi utvrdili krivicu pojedinaca koji su u tim logorima činili ratne zločine i da im to sada omogućuje sporazum između tih država i Hrvatske. Do sada to nije bilo moguće.
RH nije kvalitetno obavijestila tužilaštvo u Haagu o tim logorima. Zašto?
Budući da državno odvjetništvo ne obavlja istražne radnje, nego to čini policija a Hrvatska policija nema ingerencije na teritoriju druge države, tada je pokretanje postupaka i dokazivanje krivnje vrlo teško – zapravo nemoguće.
Rad svih institucija u RH temelji se na zakonima i Ustavu RH koje je donio naš parlament koji smo mi izabrali, te na potpisanim međunarodnim dokumentima s pravnom snagom.
Gdje smo sada? Institucije rade (funkcioniraju) sukladno našim zakonima, ali rezultati su nevidljivi. Institucije rade ali ne vide što rade – ne vide rezultate svoga rada.
Kao i mnogošta u ovoj našoj lijepoj Republici Hrvatskoj događa se tako da gledamo u drveće ali od drveća ne vidimo šumu (ili je ne želimo vidjeti).

Jadranka Kosor

U vrijeme domovinskog rata Gospođa Jadranka Kosor je svojom umilnom slatkorječivošću bila 'melem za ranjene duše' hrvatskih prognanika i izbjeglica. Svi su je slušali, svi su joj vjerovali i svi su je voljeli a ona je mnogima pomagala svojim savjetima. To je činjenica.
Potom je ona učinila pogrešku i svoju dušu je prodala politici (da ne kažem vragu). Da to nije učinila, ona bi danas bila neponovljiva narodna junakinja. No, prodala se (i to za relativno malu materijalnu vrijednost, mnogi su svoju privrženost politici na vlasti puno bolje unovčili) i to je također činjenica. Sada je povlače po medijima i koriste za politička podmetanja a njezina stranka je koristi kao svoju maskotu a da ona toga nije ni svjesna (možda).
Ako je bila svjesna svojih postupaka u prošlosti i ako je sve činila s ciljanom namjerom, tada je ona vuk u janjećoj koži ili nešto kao lažni prorok iz Knjige otkrivenja koji vjerno služi svome gospodaru, Antikristu.


Post je objavljen 08.03.2007. u 20:40 sati.