Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/samuelerose

Marketing

16. poglavlje

Nakon predavanja sišle smo na večeru. Sve na stolu je izgledalo ukusno. Htjela sam prionuti na jelo kada je u Velikoj dvorani nestalo svjetla. Kroz mrak sam uspijela vidjeti kako prof. Dumbledore pokušavaju upaliti svijeće, ali svijeće se nisu dale upaliti. Kao da ih je netko polio vodom. Vani je bješnjela oluja. Prof. Dumbledore je počeo smirivati učenike koji su negodovali. Sa drugog kraja Velike dvorane, od stola Hufflepuffa se začuo vrisak. Nakon vriska sljedilo je glasno i neugodno kašljanje. Na kraju mukli udarac. Nedugo zatim se čuo drugi vrisak. No, ovaj je davao smisla događaju.
- NE, MRTVA JE! -
- Fuj, u prostoriji sam s mrtvacem...! - nekoliko Slytherina je uzviknulo u isto vrijeme.
Kada su mi se oči navikle na mrak, vidjela sam Dumbeldorovo mrtvački blijedo lice. Počela sam se prisjećati Tromagijskog turnira od prije dvije godine. Poginuo je jedan Hufflepuff. Vjerojatno se sad svi u prostoriji toga prisjećaju. Još uvijek sam sjedila na svom mjestu potpuno paralizirana. Bila sam najbliže ulazu u Veliku dvoranu. Zato sam čula ovaj razgovor, a drugi nisu.
- Sve je napravljeno kako ste nam rekli - rekao je prvi, ponizan glas.
- Odlično - rekao je duboki, polu-mrtvački glas i počeo proizvoditi zvukove koji su trebali biti smijeh, ali su zvučali samo kao mvhaha ili tako nešto.
- Samuele, što ako je to onaj-čije-se-ime-ne-smije-izgovoriti? - upitala me Amy.
Nisam odgovorila. I sama sam strahovala od toga. Onaj glas me je podsjećao na njega. Glasovi su nastavili razgovor.
- Kada ulazimo? - prvi glas je prošaputao.
- Uskoro, zapravo SAD! - drugi glas nije uspio završiti rečenicu.
U Veliku dvoranu počele su ulaziti horde smrtonoša. Amy je bila u pravu, to je zaista bio Voldemort. Učenici su počeli paničariti. Ja sam se vođena instinktom pretvorila u psa. Ali snježno-bijelog psa je bilo lako uočiti. Sakrila sam se ispod stola. Voldemort je prišao jednoj Gryffindorki sa druge godine. Tada sam osjetila nešto što vjerojatno nikad više u životu neću osjetiti: Nagon da spasim život.


nastavlja se...

Post je objavljen 08.03.2007. u 14:56 sati.