Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Simon says na Zagrebački

Prije samo tri mjeseca Milan Bandić tvrdio je da će manjak od 800 milijuna kuna u gradskom proračunu zbog promjena o raspodjeli sredstava dobivenih od poreza na dobit biti veliki problem za financije grada Zagreba jer da to iznosi 10% proračuna. Navodno su i mnogi projekti obustavljeni ili stavljeni u mirovanje. No u gradu ipak postoji netko i tko neće osjetiti posljedice smanjenja gradskog proračuna. Ne… to nije nikakva socijalna, kulturna ili pedagoška ustanova. To je NK Dinamo.

Ove godine Dinamo će iz gradske blagajne dobiti 2,5 milijuna Kuna više nego prošle godine. Tim „sitnim znakom pažnje“ Milan Bandić darovao je svog kuma Zdravka Mamića te tako produžio svoje članstvo počasnog predsjednika NK Dinamo za još godinu dana. To što matematika ukazuje na jednostavnu računicu, da ako ste nekome dali više novaca nego lani na drugom kraju morate uzeti dvostruko više zbog općeg manjka sredstava, Bandića nije briga.

Bandić je i onako uveo silenzio stampa i zabranio pročelnicima gradskih ureda da telefonski odgovaraju na pitanja novinara, jer eto grad Zagreb ima službu za odnose s medijima i da ti ljudi moraju nekako opravdati postojanje tog ureda. Tako u buduće ukoliko kakav dosadan novinar želi na brzinu provjeriti kakvu zanimljivu informaciju, mora poslati pismeno pitanje uredu za odnose s javnošću koje će onda to pitanje obraditi, proslijediti na odgovarajuću adresu pa kad ono dobije povratnu informaciju istu će proslijediti uz srdačan pozdrav nazad novinaru nekoliko dana kasnije, kada većina tih informacija vjerojatno neće biti nikome zanimljiva.

Tako će pročelnici gradskih ureda dobiti još više vremena za Bandićevu omiljenu igru „Simon says“…. Ili u hrvatskoj inačici „Care, care, kol'ko ima sati?“

Post je objavljen 08.03.2007. u 09:21 sati.