Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Cijepljenje voćaka

Učenici i profesori Srednje škole Pitomača započeli su s prvom od niza aktivnosti tijekom godine kojim nastoje popularizirati podizanje trajnih nasada i uopće bavljenje voćarstvom i vinogradarstvom na području općine Pitomača.
Naime već drugu srijedu u ovom mjesecu učenici zanimanja agroturistički tehničar i poljoprivredni gospodarstvenik zajedno sa svojim profesorima Tihomirom Vranićem, Brankom Pavoković i Zdravkom Gibom demonstrirali su postupke cijepljenja jabuka. Pripremili su i edukativne brošure o načinima cijepljenja te o malčiranju površina u voćnjacima i vinogradima.
Odaziv građanstva ovoj akciji Srednje škole bio je izuzetno velik, tako da su u ta dva dana cijepili preko sto novih voćnih sadnica koje će pitomačani zasaditi na svojim površinama.
Velik dio građana poveo se za preporukom danom od strane učenika i profesora Srednje škole Pitomača pa su donosili plemke starih sorti jabuka kojih još uvijek ima na pitomačkom području. Na taj se način želi popularizirati i sadnja ovih sorti izuzetno pogodnih za ekološki uzgoj jer ne trebaju gotovo nikakvu ili vrlo malu zaštitu.
Pitomača.net

Post je objavljen 08.03.2007. u 06:09 sati.