Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misakvecernji

Marketing

ČILEANSKA VOJSKA I NLO-i

U Čileu NLO-i su česta pojava. Zato je još u studenom 1997. godine čileansko zrakoplovstvo (FACH -Fuerza Aerea Chilena) pod direktnim zapovjedništvom generala zrakoplovstva formiralo CEFAA-u, "Odbor za proučavanje anomaličnih nebeskih fenomena" (Comite de Estudios de Fenomenos Anomalos Aereos). Evo jedne ufološke sličice iz tog dalekog kraja svijeta. Priča je izvorno objavljena u Santiago Timesu, a u Hrvatskoj će se pojaviti na stranicama Vizionara 7, za nekih desetak dana. Možete ovo zvati krađom, a možete i - pretpremijerom!



Preko tisuću entuzijasta i stručnjaka okupilo se u Vina del Mar u utorak i srijedu u prvom tjednu veljače, na Desetoj međunarodnoj ufološkoj konferenciji koju je organizirala čileanska Grupa za ufološka istraživanja (AION). Glavni događaj sastanka bilo je prikazivanje fotografija koje su snimili pripadnici čileanske vojske.

Ufologija je proučavanje neidentificiranih letećih objekata, ili NLO-a. Iako mnogi ufološki stručnjaci smatraju da znanstvenici to područje ne shvaćaju ozbiljno, sudionici konferencije u Vina del Mar rekli su da je prisutnost nekoliko pripadnika oružanih snaga događajima dala veću legitimnost. Rodrigo Fuenzalida, direktor AION-a, rekao je da je prisutnost vojske bila važna zbog poznate objektivnosti njihovih izvještaja i napredne tehnologije koju mogu koristiti kako bi provjerili svoja zapažanja.

Vojne fotografije i videosnimke objavljene su u utorak kasno navečer. Među njima je bila fotografija kuglastog objekta metalnog sjaja koji je snimljen kako leti iznad Antarktike i videosnimka brodova ratne mornarice za kojima lete svijetleći objekti, snimljena 2000. godine. Na konferenciji je također predstavljen izvještaj Rodriga Brava, kapetana Pete divizije, koji je pred ushićenom publikom govorio o svojoj dizertaciji naslovljenoj «Opažanja neidentificiranih zračnih fenomena viđenih od strane civilnog zrakoplovstva.» Iako Bravov govor tehnički nije predstavljao stav te institucije o NLO-ima, on je imao dozvolu svog glavnog zapovjednika da ga održi.

«Kapetan Bravo govorio je s točke gledišta važnosti NLO-a kao fenomena», rekao je Fuenzalida. «Govorio je o susretima kao što je onaj kada su tri helikoptera blizu La Union opazila prizemljeni NLO, i onome što se dogodilo 2000. godine, kada je svijetleći objekt koji nije bio vidljiv na ekranima radara progonio pet ljudi.» Fuenzalida je zanijekao da vojska provodi «tajna istraživanja» o aktivnostima nezemljana.

Na konferenciji je također bio prisutan umirovljeni dužnosnik Armando Valdes, poznat po svojoj umiješanosti u jednu od prvih čileanskih dokumentiranih NLO-otmica, koja je postala poznata kao Slučaj Valdes. U travnju 1977. Valdes je s još pet članova vojne ophodnje vidio kako se dva blistava objekta spuštaju s neba. Valdes je sam otišao istražiti što se događa i, prema vojnicima, jednostavno je nestao. Petnaest minuta kasnije ponovno se pojavio, pokušao nešto reći i pao u nesvijest. Datum na njegovom satu pomaknuo se pet dana unaprijed, i imao je bradu staru od oko tjedan dana.

Prema njegovim drugovima, kad je počeo dolaziti k svijesti Valdes je rekao: «Vi ne znate tko smo mi, niti odakle dolazimo. Ali kažem vam da ćemo se uskoro vratiti.»
(The Santiago Times)


Post je objavljen 08.03.2007. u 00:16 sati.