Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sucks

Marketing

Perillustris ac generosus Liber Grbae, Mariae et Maeae

1. Postanak
Dođoše i vidješe. Pojedoše zatim. Probaviše i vidješe da je dobro. Rekoše: "Dobro je, oče, dobro je."
Psalsam 1. : Oče, dobro je,
Oče, super je,
Oče, o Oče!
Predobro je!

Drugi dan vidješe da nije više dobro. Curiše Salsa i vruća bijaše. Pokapaše se po togama. Rekoše: "Loše je, Oče, loše je." Gadno. Crkoše dabogda. Prohodaše do idućeg hrama. Vidješe da nije loše. Misliše: "Nije loše, Oče, nije loše." Počeše pjevati:
Psalsam 2.: Oče, nije loše,
Loše, Oče nije,
Loše nije, Oče,
Nije, Oče, loše,
Oče, loše nije,
Nije loše, Oče.

Zašutiše. Dosadiše Očetu. Bijahu protjerani. I vidje Oče da nije više dobro. I rekoše: "NIje više dobro."

2. Izlazak
Izađoše.

3. Knjiga Brojeva
Oče im zapovijediše na gori Salsaškoj:
1. Ne bacaj Salsu u vruću rijeku bez čamca uzalud.
2. Spomeni se da jedeš i objeduješ i svetkuješ i ne radiš ništa uzalud Salsi svojoj. Uzalud.
3. Poštuj Salsu svoju i kapicu bez koje je zgodan uzalud.
4. Ljubi Salsu vruću ili hladnu, kapljaše ili ne kapljaše jer Salsa je ona što spasit će te i dati ti život vječni bez vruće rijeke, ali sa čamcem uzalud.
5. Poštuj zapovijed ovu kao mater svoju, još više u stvari, jer mater će crknut no zapovijed stojaše ali ne uzalud jer uzalud tebi crkoše svi kad ne poštuješ mater, ali zapovijedi više od nje. Uzalud.
6. Spomeni se da bar 4 puta dnevno, na svaku stranu svijeta, klečeći i jedući i držeći Salsu spomeneš uzalud. Uzalud.
7. Ne diraj Salsu bližnjega svoga uzalud i ne diraj Grbu dok spava jer ćeš ostat bez ruke u kojoj držiš Salsu uzalud.
8. Barem jednom dnevno posjećuj hram gospodnji gdje Salsa teče ko med i mlijeko i Ribani Sir pada ko mana s neba. Uzalud se napij izvora vode, jer kao Izvor Salse on zasititi te neće. Oh, ti Izvore Salse. Kličimo uzalud volji Salsinoj i pripovjedajmo o njoj sljedbenicima svojim. Uzalud.
9. Širi nauku o Salsi i Radosnu vijest koja glasi: "Na Devi je Slasa slađa. Uzimite i jedite svi, ovo je Deva i Salsa koja će se za vas predati jer to nije uzalud. Uzalud."
10. Uzalud ti Salsa tvoja ako nemaš Tijesta, oh ti grešni Gurmane! Ogriješio si usne svoje, a bome i moje, kad žvalismo se kraj vruće rijeke bez čamca i bacismo Salsu u vruću rijeku bez čamca i ne žrtvovasmo jezike naše za Nju te ona otegnuše papke jer nemaše čamca. Uzalud. Ne bacaj Salsu u vruću rijeku bez čamca uzalud.
Psalsam 3.: Košta deset kuna.


Novi Kamiončić
Dođoše, i napraviše Novi zavjet. Rekoše. "Doći će on na Zemlju i dijelit će Salse i parkirat će se da nam svi grijesi budu oprošteni. Onda će ić natrag kroz drveće. I nijedna ga šuma zaustavit neće da propovijeda Riječ.
Psalsam 4.: I Platypus će zadovoljan biti,
I Salsom će da se siti."
I dođoše. I rekoše: "Salso naša koja jesi u Kamionu, sveti se Okus tvoj, dođe Origano tvoj, budi volja tvoja, kako u Kamionu tako i izvan njega, Salsu našu svagdanju daj nam danas, i udebljaj nas do Žaka ko što i mi debljasmo se do Žaka. Salsa."

Dođoše dan kad Salsa se rodiše. Slaviše u Kamiončiću. Dođoše tri Mudraca. Zvaše se Grbija, Mariaš i Majišar. Donesoše bogate darove iz dalekih krajeva. Tako dodaše Origano, Ribani sir i Tijesto. No fališe ono Nešto. Salsa izumiše sebe. I svi klicaše i vidješe da je dobro. Uzalud. Dođoše Amiši i razapeše Salsu na Svastiku. Salsa visiše tri dana i padoše. Dođoše Oče i napraviše novu. I vidješe da je dobro. Salsu pojedoše i probaviše. Uzalud, jer Salsa živješe vječno.


Knjiga Proroka
Vidješe moć Salse i uplašiše se. Milsiše si: "Loše je, Oče, loše je. Salsa mora pasti." Počeše proganjati Paradajze. Rekoše: "Crknite, Paradajzi, crknite." Oni goniše. Pališe i okus Salse ne osjetiše. Dugo vremena u tami živješe Paradajzi i patiše. Truliše i potamnješe. Duše im izgorješe. Crkoše. Salse više ne imadoše. Proglasiše ih izdajicama Roda svoga. Glave im odrubiše. Trupla izmrcvariše. Slatko se nasmijaše. Šah igraše. Krv im polizaše. Sok od Paradajza napraviše. Ali Salsu zabraniše. Reče im Oče: "U Katakombu siđi, tajni Znak ti obiđi, nek te ne zaustave medvjedi riđi, neg' ti otiđi na otok Fidži!" Uzalud im to rekoše. Fidži otkriven ne bijaše. Desi se potop. Ugledaše Bijeli Paradajz kako nebom leti. I nikako da sleti. Na goru dođoše. Tamo ostadoše i nakotiše se. Okrijepiše se. I vidješe da je dobro. Uzalud. "Opet je dobro, Oče, opet je dobro."


Pustinja
40 dana Paradajzi bijahu u pustinji. Dođoše veliki zli krumpir. Reče: "Zašto truliše? Zazovi Očeta svoga i on će ti nadu dati!" "Jašta", reče Paradajz, "oprost je moja osveta!" te skočiše u more. Uzalud im bijaše. 40 dana propadoše. Salse ne bijaše. No, spasi ih on. Te 40 dana zaboraviše pa svi slaviše. I vidješe da je dobro. I rekoše: "Dobro je, Oče, dobro je!"

Prije
Bijahu oni. Ona šetaše. Na Salsu naiđoše. "Kakvo je ovo zabranjeno Tijesto?" misliše. Mirisi je namamiše. Dođoše Kamiončić i rekoše da mora. Ona pristadođe. Tako i njih protjeraše. Salsu više ne osjetiše. Reče im Oče: "Odsad svoju Salsu sami radite! Crknut ćete, a Salsa niz podbradak će vam se cijediti." Vidješe da je loše i uzalud rekoše: "Loše je, Oče, loše je."


tolko o tome. još jedan plod bolesne naše mašte. imperfekti su namjerno upotrebljavani u krivim oblicima i na krivim mjestima. ako niste razumjeli smisao ovog teksta, niste se dostojni hvaliti činjenicom da nas poznajete cerek. baj baj.wave

majn birzdej u saturdej, 10.3., jej, 17 mi je godina tek party

Post je objavljen 06.03.2007. u 23:05 sati.