Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Oprostaljka koja nije namjestaljka

I hope you will be able to join me and other members of staff for an informal drink. It will also give you a unique opportunity to sample that quintessential Croatian delicacy of red wine and Coke (yes, mixed together!!) - a very fine drink, indeed.

Ovaj gornji tekst je moja poruka mira, blagostanja, srece, slavlja, veselja, radovanja naroda i narodnosti (Svecke, Juzne Afrike, Novog Zelanda, Engleske, Jamajke i dabome, Rvacke preko Slovenije i Makedonije), odnosno, bacena rukavica svima na poslu. Ljubav, poljupci, hipici, ustipci (za obraze), ma, prava idila! Ovim gore tekstom (originalno ispjevanog iz srzi mozga mog) obznanjujem kako marljivo radim na promoviranju domovine kao prvoklasne turisticke destinacije. Kao odredista gdje se serviraju svakojake stvari. Mislim da se vec svi bruse za napijanje, sto bambusom, sto raznoraznim medjunarodnim opijalima u petak. U nasoj, da se tako izrazim, lokalnoj birtiji. Krcmi.

Docim su procitali svi me pojedinacno pribijaju uza zid saputajuci mi u nevjeri i ispod glasa: Cuj, reci mi, jel' to istina? Mislim, crno vino i kola, salis se, jelda? Osupnuta njihovom sumnjicavosti ko djevica Marija izjavim Ja da se salim? Ma neimade sanse za salit se. Sta mislis, ko sam ja??? Uvredjeno im uzvracam. Mislim, dobro, na takav andjeoski nacin dobih jednu kolegicu iz srednje skole koju uvjerih 100% da cu ic studirat ginekologiju i da cu je licno poradjat kad bude, jel', radjala. Sad, da li se salih ili ne, sam krampus bi ga znao. Najvise o ginekologiji sto znam jest da znam da nisam musko (a mozda i jesam samo nisam toga svjesna). Ostalo je jos uvijek mrkla misterija.





Razbit cu ih rvackim probranim-izvornim-autohtonim-alkoholnim picem ko mecka pcelinju kosnicu. Ne zvala se ja onako kako se zovem. I ne bila ja od tamo otkud jesam. Ne znam samo sta da im zasviram. Ne mogu Gram Parsonsa, on nije autohtoni Rvat. Sta, sta???

Post je objavljen 06.03.2007. u 22:20 sati.