Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

ALBUM: BRIAN McKNIGHT


Prije nekih 10 godina, kad sam tek krenuo u srednju školu, sjećam se postojao je neki leksikon koji je kružio razredom. Jedno od pitanja je bilo "omiljeni pjevač". Nisam tada puno znao o Brianu McKnightu, ali nekako sam instinktivno napisao njegovo ime, na temelju par live nastupa koje sam vidio. Čak i danas, da sam ga samo jednom čuo kako pjeva, izdvojio bih ga kao najboljeg pjevača današnjice.
Brian McKnight nikad zapravo nije postao popularan izvan Amerike. Iako piše sve svoje pjesme, a uz to je i producent, te svira 9 instrumenata, široj publici postao je poznat na drugačije načine- u pjesmi Whenever You Call s Mariah Carey, te iznimnom interludeu na albumu Alicije Keys-Never Felt This Way, koji, iako zapravo traje dvije minute, spada u jedan od najimpresivnijih i najnadahnutijih trenutaka albuma Songs In A Minor.
Ono što ga izdvaja iz mase r&b pjevača upravo je njegova interpretacija. Iako nikad nije potvrđeno da je učio metodu "speech level singing (SLS), ili školovan od strane Setha Riggsa, koji je tome podučavao mnoge izvođače, Brian McKnight posjeduje posebnu tehniku pjevanja-prelazak u visoke tonove s nevjerojatnom lakoćom, a tehnika koju koristi nije potpuni falsetto. Sam prijelaz iz "glavnog glasa" u falsetto također mu je mekaniji nego kod ostalih pjevača. Ima raspon glasa od 4 oktave. Pjesma Love Of My Life cijela je u falsettu, a pogađa E5, što je izvan dosega većine tenora. Njegova interpretacija često je uspoređivana s Marvinom Gayeom, te Lutherom Vadrossom.
Album Ten deveti (deseti) je njegov album, objavljen 5.12. prošle godine. Uz McKnighta, kao tekstopisca i producenta, na albumu su surađivali i Bryan Michael Cox (poznat po hitovim koje je producirao za Mariah Carey, Ushera, Mary J. Blige), te Tim & Bob (Bobby Valentino, Donell Jones i drugi), a među najbolje trenutke albuma ulaze Used To Be My Girl, Find Myself In You, Shoulda Been Lovin' You, I Do, The Rest Of My Life, te moji osobni favorit-pjesma Again.
OCJENA: -4


Post je objavljen 06.03.2007. u 17:16 sati.