Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

chilli con carne "Texas"

chilli con carne "Texas"
Prvo i osnovno zapamtite točnu količinu graha! Njega nesmije biti previše jer ovo je meso s grahom, a ne grah s mesom, tj. grah je ovdje pratnja, a meso je gazda.
U velikoj tavi na suncokretovom ulju smeđe popržiti govedinu (koja može biti izrezana na manje kockice ili još bolje mljevena, stvar ukusa!!!). Dodati zdrobljeni češnjak, zvonoliku očišćenu i usitnjenu zelenu papriku, iskosan luk i pirjati cca 5 minuta. Dodati pire od rajčice, juhu ili vodu, ukiseljene JALAPENO paprike (naši ljuti ukiseljeni crveni feferoni su slični) koje su isprane i usitnjene, chilli powder, mljevenu crvenu papriku, sol, origano, kumin i dinstati oko 1-1,5 sat dok meso ne omekša (mljevenom mesu treba manje!!!). Na kraju dodati isprani kuhani smeđi grah iz konzerve i dinstati a još jedno pola sata. Interesantno je da Ameri imaju poseban tvrđi smeđi grah za ovo jelo. Ne zaboravite da je ovo jelo poprilično ljuto, služi se za prilog riža, dok se ljutina gasi hladnim pivom ili crnim vinom. Ali bolje je pivo!!!
(2 žlice suncokretovog ulja ponekad stavim maslinovo, 900 g mljevene ili na kockice izrezane govedine, 1-2 veća režnja češnjaka, 1 zvonolika zelena paprika, poštena glavica luka, 330 g pirea od rajčice, 2,5 čaše goveđeg temeljca ili vode, 2 ukiseljene jalapeno paprike ili 2 crvena ukiseljena crvena ili neka druga feferona, 1-1.5 žlica chilli powdera, pola žlice mljevene crvene paprike, pola žlice soli, pola žlice origana, pola žlice kumina, konzerva smeđeg graha (red kidney ili pinto beans!) od cca 440 g)


Post je objavljen 06.03.2007. u 17:18 sati.