Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sveofilmu

Marketing

The Pursuit of happyness - U potrazi za srecom

pursuit

pursuit


"The pursuit of happyness" ili na hrvatskom "U potrazi za srecom" film je koji je nastao u suradnji Sony-a i Continental-a.

Redatelj filma je talijan Gabriele Muccino.

Uloge su pripale glumcima: Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe, James Karen, Dan Castelanetta, Kurt Fuller

Zanimljiva stvar sto se tice ovog filma je da ga je Will Smith koji je glavni glumac u filmu i producirao.


Radnja filma:

Chris Gardner (Will Smith) je mlad i talentiran ali ujedno i nezaposlen prodavac. Boreci se da spoji kraj sa krajem Gardner se nade zajedno sa svojim sinom izbacen na ulicu iz svog stana u San Franciscu.
Bez posla i bez stana za sebe i svog sina on jedini izlaz vidi u predaji zamolbe za posao pripravnika u uglednoj brokerskoj firmi. Nakon sto se pocne boriti da bi postao pripravnik Gardner i njegov sin prolaze kroz jako tersko vrijeme. Od boravka u prihvatilistima, spavanja u javnim toaletima i slicnog.
A sve zato sto je u potjeri za srecom da bi sebi i sinu omogucio bolji zivot.



Ovaj film je inspiriran po istinitoj prici. Will smith se u ovom filmu opet vraca ozbiljnim ulogama i to je ovom prilikom odradio jako dobro. Bio je i nominiran za oscara ali ga na zalost nije dobio.
Film nam pokazuje kako ako netko stvarno nesto jako zeli to moze i napraviti. U filmu mozemo vidjeti kako glavni glumac koji ima pristojan zivot i dobar brak pada na samo dno, zena ga ostavlja a on na kraju postaje beskucnik. Kroz cijeli film koliko god mu je tesko sina pokusava izvesti na pravi put i usaditi mu prave vrijednosti. Na kraju mu se sav njegov trud isplati posto dobije posao.

Covjek po cijem se zivotu radio film i koji je prosao jako slicnu situaciju 1981. godine danas je multi miljunas.

Sve u svemu jako dobar film. Osobno sam ga cekao jako dugo vrijeme i sad kada sam ga pogledao nije mi zao ni malo.

Moje misljenje ja da je vrijedan Vaseg vremena i da Vam nece biti zao ako ga pogledate.


Forspan (trailer) za film: OVDJE




Post je objavljen 05.03.2007. u 13:40 sati.