Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Proljeće... vrijeme za SF!

Nakon ovako tople zime vjerojatno se ni primijetiti neće dolazak proljeća, ali kako ja ipak živim u istarskome Sibiru, gdje se zima itekako osjetila, barem po noćnim odnosno jutarnjim temperaturama (i zadnjih nekoliko dana jutra su bijela zbog mraza po travi i automobilima), proljeću je ovdje malo teže prevariti kalendar. Ipak, ima nekih znakova. Ose su počele zujati oko mog balkona, tražeći pogodno mjesto za gnijezdo. Treba to našpricati dok ne bude kasno. Oko sredine dana vrlo je toplo, jutarnja odjeća oko podneva nimalo ne paše.

Proljeće je, zadnjih desetak godina, vrijeme zahuktavanja priprema za neke zanimljive događaje što slijede kroz ožujak i travanj. Za detalje - pogledajte "kalendar budućih događanja" u stupcu lijevo. No reći ću, kao što to kažem svake godine, priprema se Istrakon 2007. Datum održavanja ove živahne SF-fešte je od 23. do 25. ožujka. Moji poslovi oko Istrakona s vremenom su se smanjili, sveli su se uglavnom na pripremanje i uređivanje godišnje zbirke, koja se ove godine zove "Krivo stvoreni" (naslovnicu sam vam već pokazao, a sadržaj također). Mlađahna organizatorska ekipa, u kojoj se nakon osam godina priređivanja ove pazinske SF konvencije narojilo čak pedesetak entuzijasta, radi punom parom, i sprema brojna iznenađenja. Počasna gošća Istrakona 2007 bit će britanska književnica Juliet E. McKenna. Glavna tema konvencije, koja će se provlačiti kroz predavanja, izložbe, filmove i vizualni identitet ovog Istrakona, su elektromagnetski valovi. Zvuči suhoparno? Tako sam i ja mislio, ali su me razuvjerili: razmislite koliko je zapravo taj fizikalni pojam prisutan, štoviše ključan u znanstvenoj fantastici? Zatim, ekipa priprema niz živahnih esefičnih i vrlo zabavnih igara. Na Istrakonu će svirati i bend Krešimira Mišaka, Hakuna Matata. Bit će svega. Počnite pripremati svoj dolazak, na Istrakonovom webu možete pronaći više-manje sve bitne informacije, ima tamo i forum gdje se možete informirati i o smještaju, i svemu drugome što može zatrebati proljetnom turistu koji u Pazin dolazi radi druženja sa stotinama drugih zaljubljenika u SF. Detaljni program sa satnicom, naravno, bit će poznat nekoliko dana uoči konvencije.

U međuvremenu, ljubitelji poezije koji se u srijedu zateknu u Novigradu ili bližoj okolici, dobrodošli su na poetsko-glazbenu večer u tamošnjoj Gradskoj knjižnici na kojoj gostuju Enes Kišević i Kemal Monteno.

Post je objavljen 05.03.2007. u 09:27 sati.