Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Osnovana Hrvatska stranka pravne države

U Virovitici je danas osnovana Hrvatska stranka pravne države koju čine oštećene štediše dviju propalih virovitičkih štednih zdruga. Za predsjednika je izabran mr Siniša Prpić, predsjednik Odbora vjerovnika Štedno kreditne zadruge, dopredsjednici su Marijan Čop i Ivan Delač, a tajnik Ivan Gradinjanin. Članovi predsjedništva još su Ivan Lašić, Ivan Đurđević i Ljudevit Fekter.

Zbog pokretanja stečajnog postupka Zanatsko štedno kreditne zadruge i Štedno kreditne zadruge, 1617 štediša ostalo je bez 128 milijuna kuna. Protiv čelništva zadruga vodi se kazneni postupak pri Županijskom sudu u Bjelovaru zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili štediše. «Smatramo da nam država mora vratiti novac jer je Ministarstvo financija više puta upozoravalo na propuste u poslovanju zadruga, ali nitko ništa nije poduzeo da im se zabrani rad, zbog čega ćemo krajem mjeseca podići tužbu protiv države. Budući da drugim načinima nismo uspjeli upozoriti mjerodavne institucije na naš problem odlučili smo bitku za naš novac nastaviti političkim putem», objasnio je Prpić razloge osnivanja stranke.

z


Fotografija:Virovitica.net
Članovi stranke mogu biti svi oni koji su na bilo koji način pretrpjeli štetu zbog nerada institucija države. Hrvatska stranka pravne države namjera izaći na sljedeće parlamentarne države. «Od danas više nećemo izlazite na ulice već na izbore i raditi na suzbijanju kriminala, korupcije i beskičmenjaštva hrvatske politike», rekao je Prpić.

z


Fotografija:Virovitica.net

Osnivačkoj skupštini prethodio je skup oštećenih štediša na kojem su predsjednik Odbora vjerovnika mr Siniša Prpić, stečajni upravitelj Štedo Kreditne zadruge Franjo Otročak i odvjetnik Zlatko Gregurić upoznali štediše o tijeku stečajnog postupka. Skupu je bila nazočna i potpredsjednica Sabora i predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić. «Došla sam vam dati potporu iako sam sigurna da će vam potpora ove godine dolaziti s različiti adresa, ali vam nisam ništa došla obećati. Samo želim čuti vaše probleme i vidjeti koje su metode moguće da se bar nešto od ovog što vam se dogodilo popravi. Činjenica je da ste vi pokradeni zato što država nije funkcionirala pa ću vas poduprijeti u tužbi države jer se mora znati tko je sve to zakuhao i tko je zataškavao», rekla je Adlešić.

z


Fotografija:Virovitica.net
tekst: gg
Virovitica.net

Post je objavljen 03.03.2007. u 18:01 sati.