Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Eurokaz ne postoji

Iako smo još prije tri tjedna poslali upit Gordani Vnuk da nam objasni u kojem obliku je Eurokaz registriran, do danas nismo dobili odgovor.

Na to smo se odlučili naišavši na činjenicu da su predstavnici Eurokaza predstavljali svoj festival kao Eurokaz d.o.o., dakle društvo s ograničenom odgovornošću, trgovačko društvo, a sva trgovačka društva po definiciji imaju za smisao stjecanje dobiti. Zanimalo nas je i tko je onda vlasnik tog d.o.o.-a, odnosno tko je to vlasnik festivala, kojem zagrebački i državni porezni obveznici svake godine daju milijune. Druge kazališne festivale organiziraju udruge ili ustanove u kulturi, dakle neprofitne organizacije.

Rezultat naše pretrage bio je zapanjujući. Uočili smo da ni u Sudskom registru, ni u Registru udruga od Eurokaza nema ni traga. Pretraživali smo koristeći sve pojmove koji bi doveli do rezultata, Eurokaz, festival, kazalište, Međunarodni festival novog kazališta… Dakle, Eurokaz ne postoji!

To samo po sebi ne bi bilo ništa pretjerano važno da ovogodišnji Eurokaz, kao i prošlogodišnji, nije dobio čak milijun i sedamsto tisuća kuna od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport te tristo tisuća kuna od Ministarstva kulture. Dakle, ukupno 2 miljuna kuna poreznih obveznika...


Cijeli tekst pročitajte na www.izakulisa.com

Post je objavljen 04.03.2007. u 14:10 sati.