Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

BIJELO DUGME u Njemackoj skoli




Naravno da Dugme nema turneju po Njemackoj smijeh
Znate li koliko pretrazivac Google na upis "Bijelo dugme" izbaci rezultata ? 497 000 sto je fascinantno !
Ne zelim danas pisati o grupi koju sam obozavao cijelu mladost i koju i danas volim, negou u pitanju je nesta sasvim drugo.
Kako mi sin polako raste, tako se i njegovi ukusi i stilovi muzike koju slusa, mijenjaju iz dana u dan.
Ovih dana ce upravo navrsiti 15 godina. Slusao je sve i svasta, sto i prilici njegovom uzrastu, ali sada je u fazi slusanja nase muzike. Ovih dana je trazio da mu dam sve od Bijelog Dugmeta ( a imam bas sve).
Stavio je neke pjesme na svoj MP3 i u skoli na pauzi pusti jednom Njemcu da cuje sta slusa.
Mali se odusevi necim novim i zamoli njega da mu to presnimi.
Od njega se pocne siriti dalje i za samo nekoliko dana cijeli jedan razred Njemacke skole slusa
"Bijelo Dugme". Cak su i jednom mladjem nastavniku dali da poslusa i njemu se izuzetno dopala pjesma "Lose vino" i "Sve ce to o mila moja prekriti ruzmarin snjegovi i sas......"Iako sam malo iznenadjen, moram priznati da u mome stomaku lete neki leptirici kao da sam tinejdjer.
Drago mi je da se nekome dopada i nesta nase a "Dugme" to zaista zasluzuje.
Ni to nije sve. Sa mojom zenom radi jedna Njemvica koja je prosle godine ljetovala kod nas na moru i tamo cula neke pjesme od COLONIA. Zena se odusevila i kako je bila u malom mjestu nije mogla kupiti CD od Colonie pa kad je dosla pitala je moju zenu ima li ona. Naravno da smo i njoj dali smijeh
I tako sad Bayern slusa Dugme i Coloniu a ja se nadam da cu dobiti, ako ne naknadu za promociju onda tuzbu za povredu autorskih prava ili nesta slicno smijehsmijehsmijeh

Kod nas ima toliko toga dobroga samo imam osjecaj da se mi neznamo dobro prezentirati ili se stidimo onoga sto vrijedi.
Nije to samo turizam i Jadran sto se kod nas voli. Njemci sada obozavaju seoski turizam. Zamislite Njemca- turista u Slavonskom selu kako pije domacu sljivovicu jede cvarke , kulen i kobasice, pece slaninu na zaru, rezucka krvavice i cupa mladi luk iz vrta a uz sve to jos slusa recimo Kicu Slabinca ili Slavonske lole.
To bi bio uspjeh turizma !!

Do sljedeceg posta zujonutsmijeh

Post je objavljen 04.03.2007. u 09:13 sati.