Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paor

Marketing

Ukratko:

Image Hosted by ImageShack.us


Američki farmeri su suočeni s ponovno pojavljenim oblikom krađa - krađom stoke i traktora. Međutim, ovih dana je nepoznati lopov s jedne farme odnio injekcijske doze kravljih hormona u vrijednosti 30 t. dolara.

S tim u vezi, ponovo je potaknuta rasprava o korištenju tih hormona kod mliječnih krava u SAD, koja je inače zabranjena u pojedinim američkim državama. Za ilustraciju - krava daje oko 4 litre dnevno mlijeka više pomoću hormonskog tretmana.

Ja nikad nisam čuo ili pročitao da je netko koristio slične preparate u Hrvaskoj, niti ih ima u ponudi...


------------
Neshvaćanje, taština, nelogičnost, šta li već...Iako imaju jeftinu hranu, amerikanci su sve glasniji u zahtjevima za smanjivanjem državnih poticaja poljoprivrednicima. Da se radi o nama ili drugim europljanima, još bi nekako ishvatio, ali što reći nakon ovih statističkih podataka: prosječan amerikanac za hranu utroši 9,9% svojih prihoda, a da ilustracija bude zornija - za hranu godišnje rade 36 dana, za poreze 77 dana, za stanovanje 62, za medicinsku skrb 52 dana.
    više


---------------------
Naši euroskeptici u branši poljoprivrede, predviđaju crne dane za male prerađivače poljoprivrednih proizvoda i to ne samo zbog ekonomskih razloga, nego i iz nemogućnosti zadovoljenja izuzetno strogim higijenskim, građevinskim, lokacijskim i drugim normama koje su sve strože u Europi.
Za to vrijeme amerikanci drugačije razmišljaju.
Državna agencija za Agrikulturu Vermonta je donijela prijedlog za kupovinu dva mobilna kamiona - klaonice koji bi kružili od farme do farme (po potrebi) i vršile uslugu klanja peradi, goveda ili svinja. Zainteresiranim farmerima bi istovremeni bili dostupni i legislativni organi u smislu nadzora i papirnate verifikacije produkata spremnih za isporuku potrošačima.
Potreba za ovom vrstom usluga se pojavila nakon nestajanja malih klaonica, dostupnijih farmerima, i sve većoj potražnji za svježim proizvodima direktno s farme ("moj farmer").



-------------------------
„Nisu lopovi seljaci, već su lopovi i u saborskim klupama, koji se bave takvim poslom“ - žestoko priopćenje V. Novotnyja g. tajnika DC-a na konferenciji za novinare.




Post je objavljen 04.03.2007. u 09:32 sati.