Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrhovecka

Marketing

GUNS N' ROSES

Guns N' Roses američki je hard rock sastav koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina svojom glazbom, koja je bila mješavina rocka, bluesa, punka, glama i heavy metala, nekoliko uspješnih albuma, spektakularnim koncertima, kao i skandalima i tučnjavama, osvojio svjetsku popularnost. Danas je Axl Rose jedini preostali član izvornih Gunsa

Službenim izlaskom McKagana iz benda to više nisu Guns n' Roses koji su obilježili povijest rocka. Axl Rose sudskim je putem dobio pravo na korištenje imena i uz njega je od stare postave ostao samo još Dizzy Reed. Od tada je rad Gunsa gotovo neprimjetan, 1999. g. pojavljuje se soundtrack (pjesma "Oh My God") za film "End of Days" s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi.

U godini 2000. objavljeno je da bend radi na novom albumu Chinese Democracy, posljednji televizijski nastup bio je na MTV Video Music Awards u New Yorku u rujnu 2002. godine, a glazbeni magazin Q iste je godine uvrstio GN'R na svoju listu "50 Bands to See Before You Die".

U rujnu 2005. pojavila se glasina da Gunsi rade pjesmu za soundtrack filma "The Da Vinci Code". Posljednja informacija jest da album Chinese Democracy definitivno izlazi 2006. godine.

Trenutačnu postavu Gunsa sačinjavaju pjevač Axl Rose, stari član Dizzy Reed na klavijaturama, gitaristi Robin Finck i Buckethead, basist Tommy Stintson i za bubnjevima Bryan Mantia. Zajedno su nastupali na novogodišnjoj večeri u "House of Blues" u Las Vegasu. Osim starih hitova poput "Welcome to the Jungle", izveli su i "Chinese Democracy", "Oh My God", "Rhiad and the Bedouins", "The Blues" i "Silk Worms". Tijekom veljače 2006. g. na internetu su se pojavile demo-verzije četiri nove pjesme: "TWAT" (There Was a Time),"Catcher in the Rye", "I.R.S." i "Better".

U svibnju 2006. bend započeo Europsku turneju, koja traje do srpnja, a u ta 3 mjeseca grupa je nastupala pred više od 700.000 posjetitelja.


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us



Guns n Roses - Dont Cry


Post je objavljen 03.03.2007. u 16:06 sati.