Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/melodyjones

Marketing

Potomci Salazara Slytherina

Nisam mogla vjerovati. Mislim, znala sam ja sve to, ali ipak nešto me u tome fasciniralo, dok sam čitala imala sam u sebi neki čudan osjećaj. Taj medaljon me podsjetilo na proročanstvo. Slova su bila urezana u njega tako da nisam mogla izmjeriti starost tog medaljona, a niti tko ga je napisao. U tome trenutku jedino što sam htjela napraviti je to da saznam šta više moguće o njemu. Odjednom mi se više uopće nije spavalo. I zanimalo me otkud to njima, otkud to mojim roditeljima??? Morati ću ih pitati. Ali ih nemogu pitati to preko pisma, previše je osobno. U razmišljanju me prekinula Emma.

ona:"O sorry, mislila sam da spavaš, pa otišla si iz društvene prije nekih pola sata."
ja, skrivajući medaljon:"Ma da, nisam uspjela zaspati, Dobro jutro!"
ona:"A šta ti je to u rukama?"
Shit, kako je skužila?
ja:"Ma ovaj...hm...lančić!!!"
ona:"Aha, ok, Dobro jutro!!"

Dobro je, uspjela sam se spasiti ali malo je falilo. Morati ću biti malo opreznija, rekli su da mogu reći samo najboljim prijateljima. Ma neću reći baš svima. Reći ću samo Lu, Dracu, Andrewu, Norah i Johnnyu. Denny već zna, njemu ću reći za medaljon, ali ovim drugima neću. I Emma već zna, ali ni njoj neću reći za medaljon. I kad im budem govorila sve za Zvijezdu reći ću im za Dennya, Andrewa i Norah, mislim da je vrijeme da sve priznam(o). Dobro da je sutra subota, ići ćemo u Sobu potrebe. Joj, kako mi se spava, ništa, idem spavati.

***

"Budi se"-začula sam, "Budi se spavalice"
ja:"Neću se još dignuti, nema nikakve šanse!!!!!"
"Ok, mislila sam da te zanima kad ti prijatelj završi u bolnici!"
ja:"Molim, ko je završio u bolnicu, šta je bilo i koliko je sati?"
"Ha, ha kako sam te dobro zeznula! Ajde sad kad si budna diži se!!"

Kada sam se digla shvatila sam da me to budila moja nova zmijica.
ja:"Moramo smisliti kako ćeš se zvati. Šta kažeš na Kenny? Ne, a? Pa onda sad ću ti ih par nabrojati, hm... Doll, Su, Kia, Glen... mislim da je to dosta, na tebi je da izabereš!"
"Najviše mi se sviđaju Kia i Glen. Ne znam točno, koja je tebi bolja??"
ja:"Pa, težak odabir. Možda mi je slađe Glen, iako to zvuči kao muško ime, baš mi je cool!!!"

I tako smo se složile da će se zvati Glen. To mi je ime baš fora!!!
Dogovorila sam se da svi oni kojima želim reći dođu u Sobu potrebe. Kad su se svi skupili (preciznije: Lu, Draco, Andrew, Norah, Johnny i Denny, iako je Denny bio tamo zato što sam njemu mislila reći za medaljon kada svi otiđu). Sa sobom sam uzela medaljon ali sam ga dobro sakrila i plašt nevidljivosti (ako mi bude trebao za nazad). Kada su svi došli počela sam pričati. Prvo sam pričala kako smo nas četvero (ja, Denny, Norah i Andrew) dobili pismo od naših mame i tate. I da smo saznali da smo zapravo obitelj i da smo ja i Denny blizanci. Reakcija je bila "Ne mogu vjerovati". Pa sam im ispričala da sam jedno jutro na vratu osjetila da mi muzika ide kroz tijelo i na ogledalu vidjela ožiljak u obliku Srebrne Zvijezde. I šta mi je Dumbledore ispričao o tome. Kada sam to pričala bilo mi je baš neugodno i pričala sam brže nego obično. Kad sam bila gotova svi su me gledali poluotvorenih usta.
Lu:"A, možemo ga vidjeti?"

Postavila je pitanje koje su svi htjeli postaviti, ali im je bilo glupo. Odmah sam znala da misli na ožiljak. Pokazala sam im ga. Tada su još više otvorili usta. Izgledali su kao ja kada sam prvi put čula to od Dumbledora. Nasmijala sam im se.
Draco, šaptom:"Šta se ne bojiš?"
ja:"Ma ne, čega bi se imala bojati? Samo, to će biti teška odluka. Ali zašto bi se ja bojala, kada nema moćnije osobe od mene? Mislim, Dumbledore mi je rekao da samo ja mogu odlučiti, nitko me nemože prisiliti na to, tako da stvarno nema smisla bojati se. Ja se ne bojim zbog toga, ja se bojim zbog odluke. Ta odluka ovisi o svemu i o svakomu."
Johnny:"Koja zastrašujuća pomisao. Nema jaće osobe od samog sebe. Mel, sad te se još i počinjem bojati!!"
ja:"Ljudi, gledajte. To neće ništa promjeniti, i dalje ću ostati ista osoba."-svi su šutili i činilo se da nitko više nema šta za reći pa sam nastavila-"To ne smijete reći ama baš nikome, ni za živu glavu. Jeli vam je to jasno? A sad je vrijeme da idemo, već se smračilo."

Ja i Denny smo namjerno zaostali. Kada su svi otišli, pokazala sam mu medaljon. Uzeo ga je u ruke i pogledao.
ja:"Ajde, otvori ga."
on:"Mel, kako to misliš otvori ga? Ne može se otvoriti."
ja:"Kako...pa da, kako sam ja glupa, pisalo je da samo Izabrana ovo otvoriti može. Evo daj da ja otvorim pa ćeš pročitati."
Otvorila sam ga i on je pročitao. Po izrazu njegova lica i on je imao neki čudan osjećaj dok je to čitao. Nakon čitanja samo je prešao prstima po urezanim slovima.
on:"Znaš, mislim da iza ovoga ima još nešto, kao da taj medaljon još nešto u sebi krije. I ne samo to, najmagičnija stvar u ovoj prostoriji je zasigurno on. To je kao da istražuješ neistraženu planinu i nikako je ne uspijevaš vidjeti, tj. istražiti cijelu, uvijek otkriješ neki novi puteljak. Tako je i sa ovim medaljonom. Iz ovih rečenica se puno toga može izvući, a opet ništa. Ne znam Mel, ovdje možemo samo nagađati."

Tada nas je prekinuo zvuk otvaranja vrata. Automatski smo pogledali prema vratima i vidjele tri cure. Tri cure koje nikad prije nisam vidjela.
ja:"Slušajte vi, ova soba je zauzeta i mičite se odavde."
jedna:"Ma jeli? Ti si sigurno Slytherinka kada si tako sebična."
ja:"A vi ste sigurno Gryffindorke kada ste tako drske.!!!"
druga:"Da, mi smo Gryffindorke. Nove smo ovdje. Ja sam Vita, ovo je Yocelin (pokazala je na onu prvu), a ovo Arwen. Nas je Dubledore ovdje poslao, tako da se vi maknite."
ja:"Pa recite Dumbledoru da Melody Jones priča svom bratu blizancu o Gedvei Aydail i da me ne prekida!!!!!!"

Ovo nisu očekivale, pa su samo nešto dobacile i otišle. Nakon par sati i mi smo odlučili otići. Mislim, pa bilo je već oko pola noći. Kada smo bili na pola puta do društvene, začuli smo Filcheve korake. Baš sam htjela izvaditi plašt iz đepa, ali Filch je bio brži.
on:"O, pa tko se to u pola noći šeće dvorcem? Sad idemo lijepo do ravnateljevog kabineta, pa vas možda čak i izbace iz škole."

Rekao nam je nasmijano. I ja sam se nasmijala jer nam ravnatelj nemože baš ništa. Lozinka za njegov kabinet glasila je "Grah Sveokusnjak". Kada smo došli, Filch je počeo sa svojim dosadnim i zamornim govorom o tome kako smo osramotili školu i bla bla bla... Kada je završio Dumbledore mu je rekao da može ići i da će nas pošteno kazniti.
D:"Gospođice Jones, ja više ne želim trpiti takvo ponašanje. Prvo ste one tri ljubazne gospođice iz Gryffindora otjerali iz Sobe potrebe, a meni je bilo nešto jako važno i jako hitno. Pa lunjate dvorcem poslije ponoći kada svi spavaju, ne želim pomisliti da nešto krijete i pokušavate bez mog znanja."

O, pa to se starkelja malo uobrazio, ako se hoće igrati, igrajmo se!
ja:"Ne želite valjda da ja počnem tražiti Zvijezdu i odaberem krivu stranu zbog vašeg ponašanja? Ne želite valjda biti odgovorni za sudbinu svijeta i svih ovih ljudi? Znate, shvatila sam da sam ja zapravo najmoćniji čarobnjak na svijetu, tako da će sve biti kako ja kažem jer bi mogla poduzeti drastične mjere, gospodine."-ja sa smješkom na usnama.
on:"Pa vidim da ste i vi odrasli. A vide se i vaše Slytherinske osobine. Sada vam trebam nešto reći. Vi i vaš brat blizanac, tj. vi (pokazao je na Dennya) imate prave Slytherinske krvi. Potomci ste Salazara Slytherina i Lord Voldemort vam je isto nešto u rodu, ali ne samo vama, nego i vašoj starijoj sestri i starijem bratu."


Nastaviti će se...
p.s. svi koji me imaju u likovima nek mi u opisu stave da sam potomak Salazara Slytherina i da mi je Lord Voldemort nešto u rodu iako to ne znači da ću se sada prezivati Slytherin, uvijek ću imati prezime Jones.
p.p.s. evo jedna sikica: (nema veze s postom)
Image Hosted by ImageShack.us
evo znam da će hermy i ron biti zajedno, ali meni su ona i harry puno slađi...

Post je objavljen 10.03.2007. u 11:02 sati.