Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Ko razumije o cemu ja, darujem mu biser ili dva

Danas na meniju nudimo: filozof i mudrac u jednom. Ponekad cak i mene more i strefe filozofsko-zivotne dileme i zamrsenice. Klupko vune koje se zamrsi je salica kamilice bez secera u odnosu na kamion sa prikolicom (ili dvjema) koji se sruci na pleca moja nejaka i nedraga. Kad zasto i kako naprave ofenzivnu neprijateljsku zasjedu. Pa onda moram za uzvrat uzvratiti nekom protuofanzivom.

Kad ne zna gdje bi se covjek djenuo svasta mu se uzvrzma i uskovitla oko (prijedlog, ne neophodni organ vida) i u glavi. Kad sve ceka da ga ili strefi munja iz poluvedra neba. Ili da mu se ukaze neko mudro prikazanje koje bi mudrodubokim glasom pokazalo u pravom smjeru. A sve u svrhu da odagna raznorazne krampuse koji su se nakupili u zadnjih godinu i nesto. Prekrizit noge? Sjest u pozu mudraca (nesto kao Rodinov Mislilac) i tako prizvat mudrost da ophodi naokolo tebe samog? Par puta udarit glavom o cigleni zid? Ili udarit se ciglom kao takvom u glavu? Kuckat kaziprstom po laminiranoj sperploci od namjestaja? Ispljuskat se nekako cini smisleno besmisleno. Dubit na glavi bi mi zadalo ozbiljnije posljedice po muskulaturu i skeleturu (iako, mozda bi mi dotocilo dodatnih par mililitara protocne krvi u mozak pa bih ipak malko manje drobila, a vise pridobila - cista matematicka permutacija).

Nista od toga. Umjesto svega navedenog mirno sklopih kisobran i ispostavih citavu sebe kisi na nemilost. Dakle, namjerno pokisoh ko crkveno-poljski mis bez da vjedjom svojom ni malo trepnuh. Dok me istodobno Mozzer meko cjelivao rijecima u organ sluha. Dok gazih po lokvama, raskopanim rupcagama vodovoda, preskakujuci mokre plocnike. Placam ceh za vlastite nadrifilozofske misli. Za prodavat maglu po snizenoj cijeni dusu dalo.





Nisam nista pametnija nego prije. Naprotiv. Ali svejedno, namjerno pokisnut bijase povelik domet uspjeha. Za moju prepametnu mene. Izgleda da ce biseri ostat nepodijeljeni.

Post je objavljen 03.03.2007. u 12:00 sati.